Klar budskab til erhvervsledere fra ceremonimester Kim Kristensen

KOMMUNEN: Igen i år inviterede Skagen, Frederikshavn og Sæby Erhvervsforening til Erhvervs-Get-Together for det lokale erhvervsliv i Arena Nord.

250 lokale erhvervsledere havde meldt sig under fanerne til et arrangement, der virkelig tog kegler.

- Det er vigtigt, at vi mødes til arrangementer som dette – hvor vi taler med hinanden og skaber en fælles platform. For sammen står vi stærkere – og vi skal være med til at gå forrest i udviklingen af vores område. Der sker mange positive ting i vores område og ikke mindst hos mange af vores virksomheder, men der er også en strukturel udfordring i samfundet, som er urbaniseringen.

- Den øger tilstrømningen af mennesker til de store byer og påvirker et område som vores negativt, sagde Karl-Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening på vegne af erhvervsforeningerne:

- Vi har før mødt udfordringer udefra, som har ramt vores område. Dem har vi overvundet ved at stå sammen, og vi er kommet stærkere ud bagefter. Derfor har vi en stærk tro på, at vi her lokalt har viljen og mulighederne for at få vendt udviklingen, hvis vi står sammen om at skabe samfundsøkonomisk vækst, sagde han i sin tale.

Også borgmester Birgit Hansen var på talerstolen med et stærkt budskab om at stå sammen både i med- og modvind.

- Det blæser ofte en del i Frederikshavn Kommune. Sådan er det jo ved kysten. Og af og til rammes vi af modvind. Også i overført betydning. Vi har hørt det før. Gang på gang faktisk. Kommunen står over for en række udfordringer, vi må og skal håndtere. Det er ikke noget nyt. Og det er ikke noget, der kan slå os i jorden, hvis vi står sammen, sagde hun og fortalte om de mange positive indsatser kommune og erhvervsliv udfører sammen.

- Nok er der udfordringer. Nok har vi en kamp, vi skal vinde.

- Men vores historie viser, at vi har en evne til at overleve. Det ligger i vores DNA.

- Værfter og andre virksomheder lukker. Kriser rammer os. Men vi rejser os. Altid. Vi står igennem, og vi bliver stærkere.

- Vi står gennem stormen. Vi lader den ikke blæse os omkuld. Vi har også tænkt os ikke blot at overleve, men at leve – derfor glæder det mig også meget, og det vil jeg gerne takke for, at erhvervet endnu engang har bidraget til, at ting sker.

- Vi kan ting sammen.

- Jeg tænker aktuelt på EM hjemmebane i håndbold december 2020, som lige er offentliggjort skal være her i Arena Nord.

- Vi byder ind kommunalt – ser muligheder, og vi finder vores andel – vi investerer for at få investeringer.

- I gør det samme og finder et tilsvarende beløb. Sådan gør man det – sammen – så kan vi flytte bjerge og bygge vindmøller frem for læhegn. Der er allerede kommet god vind i sejlene. Vi vil ikke blot overleve, vi vil leve – sammen, sluttede borgmesteren sin tale.

I år var der to eksterne oplæg.

Det ene blev leveret af ceremonimester og oberst Kim Kristensen, der i hans indlæg talte om, hvordan man som leder skal have mod til at stille sig i første linje og gå forrest også i vanskelige tider.

Han gav nogle meget personlige fortællinger fra sin tid i forsvaret og nogle vigtige pointer om ledelse.

Han understregede vigtigheden af at have en gennemarbejdet strategi, træne sin strategi og sætte drømmeholdet for at opnå de optimale resultater.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen gav et indlæg om befolkningsudvikling, flyttemønstre og fremtidens arbejdskraft.

Han spår stor mangel på arbejdskraft også den udenlandske i de kommende år, og han satte fokus på behovet for flere faglærte.

På trods af urbaniseringen er der også en modtendens, hvor børnefamilierne søger væk fra de store byer for at få råd til bolig og det hele liv.

Her har Frederikshavn gode muligheder for at tiltrække borgere.

Arrangementet sluttede traditionen tro af med spisning og networking.

De tre erhvervsforeninger repræsenter i alt 570 medlemmer og står sammen om at skabe vækst og de mest optimale rammer for at drive virksomhed i Frederikshavn kommune.

De tre foreninger driver i fællesskab Erhvervshus Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...