Gunnar Møller Nielsen blev hyldet for 40-års enestående indsats for Sæby Atletik Klub 1980

Tidligere og nuværende medlemmer, repræsentanter for en række foreninger samt samarbejdspartnere fra nær og fjern, var lørdag den 5. september mødt frem i klubhuset på Sæby Atletikstadion for at fejre den højt respekterede og afholdte cheftræner og grundlægger af SIK80.

Efter den nordiske mytologi er det guden Njord, der styrer vejret. Om det var for at hilse på en kollega vides ikke, men i samme øjeblik som SIK80s kasserer, Henrik Christiansen efter sin velkomsttale, overlod mikrofonen til Gunnar Møller, kom der et kraftigt vindstød så teltene lettede og regnen skyllede ned.

Borgmester Birgit Hansen var mødt op, iført borgmesterkæde, for at hædre Gunnar Møller.

Hun understregede værdien af Gunnars mangeårige indsats, der ikke kun er kommet klubbens medlemmer til gode, men også børn og unge i hele kommunen er blevet inspireret.

-Jeg vil gå så langt og sige, at du er ambassadør, ikke kun for atletik, men også for sundhed og bevægelse – der rækker ud over landets grænser.

- Gunnar er en éner, og uden ham var atletikken, ikke kun i Sæby, men i hele Danmark, ikke den samme. Du er ikke bare løber, men frontløber – det er du, fordi du kan lide det, og fordi du ikke kan lade være lød det fra borgmesteren.

Som gave fra kommunen havde Birgit Hansen taget nogle hjælpemidler med til ildsjælen og energibundtet, som han kan nyde når han holder nogle af sine velfortjente få pauser.

Formanden for Dansk Atletik Forbund, Karsten Munkvad, glædede sig over Gunnar Møller og klubbens evner til at udvikle unge talenter.

-SIK80 er et uundværligt led i fødekæden, når atleterne flytter til de større uddannelsesbyer og fortsætter deres sportslige karriere i de større klubber.

-Formanden lovede, at forbundet vil prioritere indsatsen for at hjælpe og understøtte landets mindre klubber. Ikke kun med talentudvikling, men også med bistand ved ”generationsskifte”.

Karsten Munkvad kunne bekræfte, at Gunnar Møller fylder meget i atletikkredse, ikke kun på banen, men også når han på direkte vis kommer med konstruktiv kritik af bestyrelsens beslutninger.

Èn af SIK80s medstiftere, Grete Hougaard kunne berette om, hvordan klubben under beskedne forhold startede op og det er en fornøjelse at se, hvilke gode muligheder børn og unge har fået for at udfolde sig.

Tidligere medlem og elev på Sæbygaardskolen, Hans Jørgen Casper havde et lille regnskab at gøre op. Under et spisefrikvarter med Gunnar som tilsynsførende, hvor han sad og fumlede med sit madpakkeelastik, blev han af sidemanden lovet 10 kroner hvis han kunne ramme Gunnar.

Han undlod behændigt at fortælle om det videre forløb, men hev en femkrone op af lommen og forærede den forurettede.

Gunnars evne til at inspirere og påvirke andre kommer fint til udtryk ved, at Hans Jørgen i dag er dybt involveret i frivilligt foreningsarbejde i Vejle, i en klub med 1.800 mellemmer, der pt. er i gang med at projektere en hal til 45 millioner kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...