Grøn natur og blå aktiviteter får rådsstøtte på 345.000 kroner

SÆBY: Friluftsrådets bestyrelse har netop bevilliget 12 millioner kroner i tilskud til 47 projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Projekterne skal skabe fællesskab i den lokale natur og vise, hvordan naturformidling kan bruges som redskab til at øge sundhed, læring og livskvalitet for særlige målgrupper.

De mange millioner er gået til SUP-aktiviteter, formidling af havets mysterier, kystnære sheltere og saunaer til vinterbadning for blot at nævne en lille flig af projektbeskrivelserne.

Friluftsrådet ønsker med bevillingerne at fremme projekter, som er med til at skabe fællesskab og livskvalitet i lokalsamfund med friluftslivet som omdrejningspunkt.

Det er primært foreninger, borgergrupper og natur- og friluftsorganisationer, som står bag de projekter, der har fået tilskud.

Og her har Nellemanns Have fået et kontant skulderklap fra friluftsrådet.

Under temaet ”Fællesskaber i den lokale natur” har Nellemanns Haves Venner modtaget tilskud til etablering af aktivitetsplads, der skal gøre den 6 hektar store have mere attraktiv for alle aldre.

Bevillingen er på 200.000 kroner og den skal primært gå til borde-/bænkesæt, sansesti, hængekøjer, ovn, pizzagrill og bålsteder.

Der er gratis og offentlig adgang til haven, hvor frivillige deltager i planlægning og vedligehold.

Det årlige besøgstal forventes fordoblet over de kommende år fra de nuværende cirka 20.000.

- Der er stor efterspørgsel på projektet fra lokale borgere, foreninger og institutioner, konstaterer Friluftsrådet i sin begrundelse.

Bevillingen er en kickstart af et millionprojekt, som man længe har barslet med for Nellemanns Have - og nu kan man så tage de første skridt og åbne projektet for alvor.

Også det blå friluftsliv træder frem i mange af de projekter, der har fået støtte.

De sigter mod at udvikle naturformidling og friluftsliv ved kysten, havnene og på vandet.

- Vandet og kysten er en vigtig del af den danske natur, og det er dejligt at se, hvordan så mange projekter vil udbrede aktiviteter på eller i vandet og formidle havets natur, så flere får øjnene op for, hvad der sker under overfladen, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Også her er Sæby blevet betænkt.

Det gælder SUP Sæby, som modtager 145.000 kroner til projektet ”Paddle til søs”.

Bevillingen skal bruges som tilskud til oprettelse af SUP-aktiviteter for skoleklasser m.fl. Til 70% af udgifterne til SUP-udstyr og ledsagerbåd.

For dem, der ikke lige ved, hvad der gemmer sig bag begrebet SUP er det på sin plads at komme med en uddybning.

SUP er en forkortelse for den populære aktivitet Stand Up Paddle. Man står op på et surfbræt og padler - og der er dermed tale om en sportsgren, der kombinerer surf og kajak. r.

Projektet drives af frivillige kræfter og i samarbejde med de lokale skoler og friluftsforeninger.

Projektet sætter friluftsliv og læring om natur, hav og vejr på skoleskemaet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...