Ekstra penge til hjælpeprojekter i Afrika

ØSTERVRÅ: Østervrås genbrugsbutik, der er en del af Mission Afrika, kunne noterer fremgang i omsætningen i 2018, og det kom hjælpeprojekter i Afrika til gode.

Butikken i Østervrå har haft en fremgang i omsætningen, og det tilmed i en tid, hvor konkurrencen fra andre er hård. – Vi kan ikke undgå at mærke, at mange private – både via fysiske butikker og internettet, også sælger genbrugsting, lød det bl.a. i formand Ingrid Sørensens årsberetning. Indenfor Mission Afrika har den øgede konkurrence resulteret i lukning af ni butikker på landsplan og afskedigelse af to medarbejdere på hovedkontoret. Derfor er der også grund til at glæde sig ekstra over, at der stadig er fremgang i vores butik, understregede Ingrid Sørensen, og det skyldes ikke mindst, at vi stadig får rigtig meget indleveret, som vi kan sælge videre.

Det har helt sikkert også en positiv effekt, at butikken kan modtage betaling via dankort og Mobile Pay. I 2018 har forretningens overskud bidraget til børns skolegang i bl.a. Mali og Cameroun.

I løbet af året, er der sket lidt udskiftning blandt personalet – tre nye er kommet til, så staben tæller stadig omkring 30 frivillige, der i et godt og effektivt samarbejde passer butikken, sorterer, prismærker, klargør osv.

Indlevering af ting og tøj til Genbrug Østervrå kan også ske udenfor åbningstid, men i en periode har dette ikke været muligt, fordi den blå container ved gavlen blev sprængt hellig trekongers aften. – Nu har vi fået en nye, men den kan ikke gabe over så meget, så det er bedre at dele en stor sæk i to mindre, forklarede Ingrid.

Snart er der udsalg med gode tilbud, og derefter kommer forårstøjet og mange nye ting frem.

Til bestyrelsen var der genvalg af Ingrid Sørensen. Bestyrelsen består desuden af Kirsten Thomsen, Merete Rosendal og kasserer Bodil Christensen. Suppleant er Inger Høngaard. ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...