Alsidigt jubilæumsprogram i Foreningen Norden Frederikshavn-Sæby

SÆBY: Det går i dette forår over stok og sten for den 100-årige: Fuglekikkeri, syng-sammenaftner, besøg i domkirke og i forskningscenter, læsekredse samt sidst men bestemt ikke mindst jubilæumsfest med også Dronning Margrethe som deltager.

- Vi har flere arrangementer end nogensinde, og med ledetråden kunst og kultur set i et nordisk perspektiv, fortæller formanden for Foreningen Norden Frederikshavn-Sæby gennem 24 år, Karin Arveschoug Jensen, der i de seneste fire år tillige har været formand for den nordjyske kreds - landsforeningens største.

Sidste år fejrede Foreningen Norden i Frederikshavn-Sæby sit 75 års jubilæum, men i år er det 100 års jubilæet på lands- og nordisk plan, der skal fejres.

Det sker med gratis medlemskab for nye medlemmer i hele jubilæumsåret og med en række arrangementer og initiativer kulminerende med festforestillingen ”Dejlig er Norden” i DRs koncerthus 15. april.

Gallashowet vil, fremført af en perlerække af nordiske kunstnere, bugne af nordisk musik, litteratur, historie og humor .

Dronning Margrethe, medlemmer af Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd, nordiske biskopper vil være blandt gæsterne sammen med landsformand Mogens Jensen og medlemmer af de 100 lokalforeninger rundt om i landet.

- Vi er 30 deltagere fra Frederikshavn-Sæby, der skal med, fortæller Karin Arveschoug Jensen.

Lokalforeningens tur til København er arrangeret over tre dage og med besøg også på Christiansborg, hvor det nordjyske folketingsmedlem Orla Hav tager imod, og på andendagen teaterstykket ”Hvem er bange for Virginia Woolf” i Skuespilhuset.

Karin Arveschoug Jensen oplyser samtidig, at for de medlemmer, der ikke kommer med til festforestillingen, er der et alternativt arrangement i samarbejde med Stena Line i støbeskeen.

Formanden kan i 100-året glæde sig over at det gratis medlemsskab alene på en uge har kastet 15 nye medlemmer af sig til lokalforeningen.

De kan sammen med hidtidige medlemmer se frem til hyggetur til Skagen og madam Brøndums fiskesuppe onsdag 27. februar, syngsammenaften søndag 10. marts i Sognehuset i Frederikshavn, onsdag 3. april besøg og rundvisning i Viborg Domkirke samt efterfølgende besøg på Forsøgscenter Foulum.

Lørdag 7. april er der fugletur til stranden på Stennæs syd for Sæby med ornitolog Kurt Rasmussen.

I maj venter deltagelse i kulturdagen i det grønlandske hus i Aalborg og i juni midsommerfest i Bangsbo Have med lurblæsning, hejsning af midsommerstang og gamle sanglege.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...