Farvel til Falck efter 43 års tro tjeneste

SÆBY: Falck har seks værdier: Handlekraftig, hjælpsom, hurtig, kompetent, tilgængelig og troværdig.

Med de seneste afsløringer om, at den øverste ledelse havde lagt snubletråde ud for Bios ved deres overtagelse af ambulancekørslen i Region Syddanmark, er der kommet op til flere ridser i Falcks værdier og normalt gode renomme.

Men den almindelige medarbejder med båren eller med starthjælperen til bilen har ingen aktier i den fejlslagne strategi om at presse Bios ud af markedet.

For falckredder Olav Schemnitz Jensen, der på sin 70-års fødselsdag den 27. februar afsluttede 43 års tro tjeneste i korpset, er det en bitter pille at sluge, at hans elskede arbejdsplads nu bliver miskrediteret.

Ved den velbesøgte afskedsreception på Falck stationen i Frederikshavn 7. marts, havde kolleger og ledelse da også kun lovord til overs for Olavs væremåde og indsats igennem alle årene.

Med baggrund af en flot indstilling kunne områdeleder Jacob Kolind overrække dronningens fortjenstmedalje, der gives ved fratrædelsen efter 40 år uafbrudt ansættelse i samme private virksomhed.

Olav er født og opvokset på en gård i nærheden af Dybvad og har gået i Badskær og Hørby skoler.

Efter vel overstået læretid som mekaniker, kørte han nogle år med turister til udlandet for Nilles Busser.

Da den dengang 27 årige Olav S. Jensen den 1. maj 1976 mødte ind på Falck stationen på Frederikshavnsvej i Sæby, havde han ikke forestillet sig, at han skulle blive så glad for arbejdet og først forlade korpset 43 år senere.

Jobbet som redder har ændret sig meget, fortæller Olav.

- I starten kunne vi godt hjælpe med kreaturer, slukke brand og køre ambulance samme dag.

I takt med at kravene til kvaliteten stadig blev større og større, var det nødvendt at specialisere sig, så Olav valgte at hellige sig arbejdet som ambulanceredder.

Her kørte han i mange år sammen med kollegaen Niels Børge Bang, som han har haft mange gode og til tider udfordrende stunder sammen med.

De har været ude til utallige opgaver, hvor det dybest set altid drejede sig om at hjælpe andre og hvor man uden de mange ord per refleks og erfaring handler på situationen.

Efter en vellykket indsats og patienten er kommet til behandling på sygehuset, afreagerer Olav og Niels ofte ved på hjemturen at dreje ind til bageren efter deres afstresningsplatte, der består af en jødekage og kakaomælk.

Sammenholdet på arbejdet har udviklet sig til fritiden og privat.

Sammen med andre falckreddere har de som hold gennemført en række større cykelløb i Danmark.

Selv om Olav i nogle år har været ældste mand blandt stationens 35 medarbejdere og over den almindelige pensionsalder, springer han ikke over hvor gærdet er lavest.

Han har frem til fratrædelsen altid haft samme funktion som langt yngre kolleger. Dog har han måttet erkende, at indlæringen af det sidste nye på efteruddannelseskurserne ikke går så let som tidligere, men så må det bare læses en ekstra gang, smiler Olav.

Olav er af kolleger blevet kendt på sin ordentlighed, loyalitet og trofasthed, personlige egenskaber han ikke lægger fra sig sammen med uniformen.

I 1973 blev han gift med Anne Grethe og samme år opførte de deres hus på Peder Munks Vej, et hus de sikkert også kan fejre guldbryllup i.

De har fået to børn, Martin og Ida samt fem børnebørn.

Med en vagtplan med et døgns arbejde og efterfølgende tre døgns fri, giver det mulighed for at overkomme mange fritidsinteresser, som at hjælpe familie og venner med alt inden for håndværk og autoreparation.

Specielt passionen for biler udleves via Olavs veteran WV boble som i øvrigt er fra samme år, som huset, der i alle årene har dannet ramme om familien og hvor der også hører et lille værksted til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...