Kræftens Bekæmpelse i Frederikshavn kommune får besøg af formand for sundhedsudvalget i Frederikshavn kommune Christina Lykke Eriksen som oplægsholder før generalforsamlingen tirsdag d. 23/3 kl. 19.00 i Frivilligcentret Danmarksgade 12, Frederikshavn. Der er tale om et åbnet arrangement med temaet Ulighed i sundhed – ulighed i kræft

Aftenens emne er ulighed i sundhed, som der i tiden er meget fokus på også i Kræftens Bekæmpelse. Igennem de seneste 20 år, er uligheden i sundhed steget og i Danmark har vi nu den laveste levealder i Norden.

Kræftens Bekæmpelse mener, at der skal gøres en særlig indsats for de grupper af patienter, som klarer sig dårligst i sundhedsvæsenet. Jo dårligere socialt man er stillet, jo højere sygelighed og dødelighed har de statistisk set. Socialt dårligt stillede får hyppigere kræft, de overser alarmsymptomerne, de går ikke så ofte til læge og de deltager ikke så ofte i screeninger. Det betyder, at sygdommen opdages sent og dermed sværere at behandle. Derfor har Kræftens Bekæmpelse udarbejdet en hvidbog, som den nye regering har fået i hænderne, for noget skal der ske på området.

Nogle af de faktorer, der har betydning for den sociale ulighed er arbejde, indkomst, uddannelseslængde, boligforhold og etnicitet. Det vil sige, at ulighed begynder før mødet med sundhedsvæsenet.

Christina Lykke vil fortælle om hvordan Frederikshavn kommune arbejder med ulighed i sundhed, et arbejde der foregår lige fra den nyfødte til den ældste borgere. Hvad gør kommunen f.eks. på forebyggelsesområdet, alkohol, tobak, motion, og kost?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...