Sæby Erhvervsforening har i samarbejde med kommunens skoledistriktsleder udarbejdet kontakt til et forældrekorps fra Sæby Skoleafdeling, som skal lette nye medarbejderes beslutning om tilflytning.

For når Morten Stausgaard, stifter og adm. direktør i Cantona, holder ansættelsessamtaler med nye medarbejdere, tager han ofte en dialog om bosætning lokalt. Her har han flere gange oplevet, at de nye ansatte er usikre på den lokale skolestruktur med Sæby Skoleafdeling for de mindste og Sæbygård Skoleafdeling for 5.- 9. klasse. Og det kan være afgørende for deres beslutning om bosætning.

- De nye ansatte er usikre på skolestrukturen. Jeg har haft en del akademikere til samtale fra Nibe, Støvring osv. Det er mange kilometer at køre, så det er naturligt at se på bosætning her. Men de er meget usikre på skolestrukturen, og det kan have den konsekvens, at de vælger ikke at bosætte sig her, fordi børnene og logistikken i det daglige har høj prioritet, fortæller Morten Stausgaard.

En ressourcegruppe i Sæby Erhvervsforening arbejder med bosætning og ønsker at bidrage til et positivt indbyggertal med flere unge familier. De tog derfor kontakt til kommunens skoledistriktsleder for at få en snak om problemstilling.-

- Vi vil i Sæby Erhvervsforening gerne oplyse og dermed afhjælpe den usikkerhed, så det ikke bliver en hindring for bosætning. Vi kontaktede derfor Lars Lundgreen, der er skoledistriktsleder i Syd. Efter et par gode møder har vi nu fået lavet en flyer med kontaktoplysninger til et forældrekorps på Sæby Skoleafdeling (0. – 4. klasse), hvor man kan ringe og spørge ind til elevernes skolegang og logistikken i det daglige. Flyeren er fremsendt til alle virksomheder i Sæby Erhvervsforening og kan bruges i samtaler med ansatte omkring bosætning, fortæller Rune Dam Dyhr, der sidder med i ressourcegruppen.

Flyeren indeholder også fakta om Sæby Skoleafdeling og Sæbygård Skoleafdeling. 90,9 procent af eleverne på Sæby Skoleafdeling siger, at deres trivsel er høj. Afgangseleverne på Sæbygård Skoleafdeling fik et gennemsnit på 7,0 ved seneste afgangseksamen. Man finder også en oversigt over daginstitutioner, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i nærområdet.

Debatten om skoler kommer meget let til at handle om følelser og ’synsninger.’ Vi vil derfor også gerne vise noget fakta, der nuancerer debatten lidt. Her kan man i de officielle statistikker sammenligne enhver skole, og her klarer Sæby sig flot, forklarer Lars Lundgreen, skoledistriktsleder i Skoledistrikt Syd i Frederikshavn Kommune.

Mange har også været usikre på den rullende skolestart, men fra skoleåret 2021 vil det ikke længere være praksis i kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...