Hørbylund Hovedgaard blev en af søndagens publikumsmagneter til Åbent Landbrug. Allerede den første time havde ca. 600 gæster fundet vej til grisestalden og alt det andet.

Grisene har med garanti fået sig en på opleveren ved søndagens åbne stalde. Gæsterne måtte nemlig ikke få adgang til staldene før de havde sprittet hænderne af, iført sig overtræksdragter og gummistøvler. Gårdens personale gav herefter den store guidede rundtur til alle, og der var selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål.

Flere interesseorganisationer medvirkede, klar til at svare på spørgsmål om landbrugsdrift, og deres ord blev suppleret med et hav af plancher og skilte. Der var således rig lejlighed til at stille spørgsmål om CO2, gylle, biogas, kemikalier, dyrevelfærd osv.

Børnene havde en fest med små pedaltraktorer og ”guldgravning” i en kæmpe korncontainer, hvor belønningen var flødekarameller. En række flotte veterantraktorer havde både børn og voksnes opmærksomhed. 4H lavede også aktiviteter for børnene, og i haven bagte spejderne fra Thorshøj pandekager.

I laden var der salg af helstegt pattegris – selvfølgelig gårdens egne, og der blev ikke fedtet med portionerne. Skulle nogen mod forventning være mere sultne, så kunne der også købes kaffe og kage.

Historiens vingesus

I en selvstændig bygning havde Østervrå Lokalhistoriske Forening lavet en imponerende udstilling af hovedgårdens historie fra 1319 til i dag. En flot fotovæg supplerede de mange historiske facts. Forud var gået et større ”gravearbejde” hos mange forskellige arkiver.

Det ustadige og meget storfulde septembervejr havde tilsyneladende ingen indflydelse på besøgstallet, som var ret konstant fra start til slut. Det var da også en meget tilfreds ejer Niels Jørgen Lunden, der dagen i gennem havde travlt med at nå så mange af gæsterne som muligt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...