SIND i Frederikshavn markerer Bipolar Dagen i april

FREDERIKSHAVN KOMMUNE: Der er en mangeårig tradition for at SIND er tovholder for et ganske stor event i forbindelse med Sindets Dag i oktober måned.

Det ændres, der ikke spor ved.

- Men vi har aldrig lavet noget i forbindelse med Bipolar Dagen, og det er vi så klar til at råde bod, på, siger Niels Chr. Jensen fra SIND i Frederikshavn.

Bipolar Dagen er lavet for at sætte fokus på bipolare lidelser.

Når man har bipolar lidelse, svinger man typisk mellem maniske og depressive episoder, hvor man i nogle perioder er overdrevent energisk, opstemt og udfarende – og i andre nedtrykt og fuld af urimelige selvbebrejdelser.

Episoderne er en stor belastning, også for de nærmeste, og det kan være svært for mennesker med bipolar lidelse at opretholde et socialt liv, tage en uddannelse eller gå på arbejde

Arrangementet løber af stabelen 4. april på Scandic The Reef med plads til 250 personer.

Arrangementets første levende billeder er Peter Hagelund - kendt for de to dokumentarudsendelser fra 2018 - “Jeg savner min sygdom”

Peter Hagelund fortæller om sit liv helt tilbage fra barndommen, hvor han levede med angst og selvmordstanker allerede fra en alder af fem år.

Vi runder også en teenage-tid med vanskeligheder ved at danne relationer, og en voksentid med alkoholmisbrug, angst, depressioner og selvskadende adfærd, indtil han som 28-årig fik diagnosen bipolar sindslidelse og herefter kom i behandling. Efter Peter Hagelund har været på scenen med sit foredrag bliver der en kort pause, hvor der bliver gjort klar til aftenens næste gæst.

Det er Leif Sylvester, der vil underholde, og fortælle anekdoter.

I 1980’erne rejste altmuligkunstneren Leif Sylvester, og musikeren Peter Ingemann og en masse andre rundt med Kim Larsen i ’’Cirkus Himmelblå’’.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...