SÆBY: Røde Kors indsamlingen 2018 gav 16 millioner kr. til hjælp i Danmark og i verdens brændpunkter.

Og Røde Kors i Sæby gamle kommune samlede hele 33.385,50 kr. ind, heraf de 3.575 kr. på mobilpay ved søndagens Røde Kors indsamling.

Sidste års indsamling i Sæby indbragte 37.775 kr., så det er ca. 4.000 kr. mindre end sidste år - men det er der to gode forklaringer på.

- Årsagen kan være, at der ingen indsamlere var i Dybvad, og ti ruter blev ikke besat i Sæby, fordi flere af vores trofaste indsamlere var forhindrede i år. Lene Gru er mangeårig indsamler i Sæby, og hvert år møder hun op med Røde Kors stickers i ørerne. Dér er god reklame for Røde Kors, fortæller formand Inger Ejstrud.

Også på landsplan blev der samlet lidt færre penge ind end sidste år, nemlig 16 mio. kroner, hvilket er to mio. kroner færre end i 2017. Det kan skyldes, at rigtig mange organisationer samler ind i løbet af året.

Men 49 friske børn, unge og ældre nød det gode vejr og besøgte husstande i Sæby og i oplands-byerne.

De hentede indsamlingsbøsser både lørdag og søndag. Begge dage blev der budt på rundstykker og kaffe. Et festligt, musikalt indslag blev serveret af "Disharmonisterne", som underholdt i butikken lørdag formiddag og skabte god stemning i Røde Kors Huset.

- Nogle af ruterne i Sæby og opland blev ikke dækket, som det kunne ønskes på grund af manglende indsamlere. Men de, der deltog, løb stærk og nåede fine resultater, siger Ejstrud.

Østervrå indsamlede 2.061 kr., Voerså 1.452 kr., Hørby 966 kr., Syvsten 1.083 kr., Lyngså.,1.028 kr. og Sæby 23. 220 kr. Alle tal er plus mobilpay.

- Røde Kors Sæby retter en stor tak til vores sponsorerne Meny Sæby, Bageren i Hørby, SuperBrugsen i Sæby og Disharmonisterne, og selvfølgelig tak til alle, der var med til at nå det pæne resultat, slutter Inger Ejstrud.

Vindere af lodtrækning blandt indsamlerne kan nu ses ved opslag på Facebook, på hjemmesiden eller i Røde Kors butikken i Krystalgade 3 i Sæby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...