SÆBY: Hvis man som dement borger får anvist en plejebolig på Rosengården Plejecenter i Sæby og tror, man må se frem til en passiv parkering, bliver man positivt overrasket.

Et dedikeret team af fire "fleksere" - kvinder ansat i fleksjob - sammen med en snes engagerede frivillige, udgør Rosengårdens aktivitetsteam, og sammen sørger de for en lang række fine tilbud til centerets beboere.

- Vi tager f.eks. beboerne med på gåture eller de starter minibussen og tager ud i det blå, ud på naturoplevelser, cafébesøg med gode, gamle kendte menuer. En mindre tur på Sæby Havn er også populær, og så nyder vi udsigten, vandet, havluften og ikke mindst en fisk med pommes frites og måske en is til dessert, fortæller Dorte Jensen fra aktivitetsteamet.

- Ja, og dans og bankospil i festsalen er også et hit, supplerer Annemarie Nygreen Pedersen.

For at motivere beboerne til bevægelse har teamet fået en bowlingbane, som kørestolebrugere også kan benytte sig af.

I et hjørne af festsalen er der planer om at indrettet en dagligstue, som den så ud i halvtredserne. Demente har ofte en god hukommelse af, hvad de oplevede som unge. Og ved at indrette en stue fra denne tid, føler de sig i velkendte og trygge omgivelser.

- Som led i vores omsorg for beboerne har vi fokus på, at de føler at være i hjemlige og vante rammer. Centerets fem afdelinger har alle eget køkken, hvor personalet - sammen med beboerne laver den daglige mad, helt som de er vant til - fra før de flyttede ind hos os, fortsætter Dorte Jensen.

Mandag den 11. september behøvede ingen at lave varm mad. Her havde aktivitetsteamet inviteret alle beboerne til Høstfest, hvor der blev budt på hotdogs fra en rigtig pølsevogn og softice direkte fra maskinen samt kolde fadøl fra hanen. Under festen underholdt husorkestret "Hr. og Fru Hansen" fra Frederikshavn. De spillede og sang de gamle sange, som man kunne synge med på.

Næste større arrangement bliver efterårsfesten torsdag 25. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...