SAMMENHOLD: Gode oplevelser og traditioner møder eleverne på Nørre Vesterskov

DYBVAD: Julen skal bruges til at skabe gode minder og relationer på Nørre Vesterskov.

Det er nemlig Ikke alle, der tænker tilbage på barndommens jul som fredfuld, hyggelig og fyldt med godter, gaver og søde julehemmeligheder. Der kan være mange årsager til, at det - for nogen - kan være vanskeligt at leve op til den almindelige opfattelse af, hvad der ”bør” høre julen til.

- På Nørre Vesterskov, mener vi, at det er vigtigt, at værne om de gode oplevelser og traditioner. Og dét er der god mulighed for i julemåneden. December er derfor fyldt med gøremål og hygge. Og de handler ikke om dyre gaver, og de giver ikke stress. Disse arrangementer handler nemlig om at dyrke fællesskabet, fortæller Karen Gadensgaard, som er leder på Nørre Vesterskov.

Det er råt og koldt udenfor i dag. En flok elever triller ind på gårdspladen i Vesterskovs grønne bus. De er blevet hentet af Vesterskovs uundværlige altmuligmand og chauffør Ole Sørensen. Andre elever, som f.eks. Mike, er tidligt oppe og har sat sig i køkkenet for at få dagens første kop kaffe og en lille snak.

- Det er altså hyggeligt at møde ind til tændte stearinlys og nybrygget kaffe, siger Mike.

Line er også bo-elev på stedet.

- Vi kan byde ind på mange forskellige gøremål. Ud over de daglige pligter med at passe den store flok af kødkvæg, høns og heste, er der også andre opgaver i december. Vi har lavet en del juledekorationer. De blev sat til salg på Facebook og kunne afhentes hér. Vi har også bagt småkager, og sammen med andre hjemmelavede produkter blev de pakket i en fin, hjemmelavet trækasse. Kasserne har vi så afleveret rundt omkring i oplandet til alle Nr. Vesteskovs gode samarbejdspartnere, fortæller Line.

Niclas var med på holdet, der kørte ud for at aflevere gaverne.

- Det er megafedt at give gaver til vores gode venner, især når det er noget, vi selv har lavet. Og så er det også hyggeligt at få en lille snak, siger Niclas,

I laden sveder Frederik og Ruben. De er nemlig ved at kløve en stor bunke træ.

- Ja, vi skal jo holde varmen om vinteren. Vi har vores eget fyr, og nu har vi sørget for, at vi kan holde varmen to gange, griner Frederik.

Og dermed fløj december måned af sted på Nr. Vesterskov.

Men ingen jul uden julefrokosten, der i år blev holdt den 20. december. Og dét krævede en god og glubende appetit. Hér vankede der nemlig både and, flæskesteg, risalamande, mandelgave og pakkespil.

Pakkespillet går ikke stille af. Der er råb og latter - og pakkerne flyver fra hånd til hånd.

Rasmus sidder med et gavtyveblik, men han røber ikke hvad han gemmer, før alle er ved at sprække for at finde den sidste mandel i desserten.

Så lyser Rasmus op i et stort smil og viser stolt, at han er den heldige vinder af mandelgaven.

Festen slutter af med en fin julegave til alle.

- Gaven i år var en lækker hættetrøje - med VESTERSKOV trykt hele vejen ned ad ærmet. For ingen skal være i tvivl om, hvor vi kommer fra. Vi kommer fra Nr. Vesterskov - og det er vi stolte af, slutter de glade unge til julefrokosten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...