Sæby Friskole havde succes med deres første Syng, Spis og Snak arrangement på Sæbygaard.

Næsten 100 børn og voksne var samlet under kælderens tykke hvælvinger i et par timer torsdag sidst på eftermiddagen.

Valget af dagens elleve sange var primært taget fra højskolesangbogen, suppleret med sange, der vil komme med i den nye 19. udgave senere på året.

Formålet med arrangementet er at bringe folk tættere sammen, især hvis man synger, hygger og spiser sammen.

Friskolen havde fremstillet et flot sanghæfte, illustreret med elevernes tegninger.

Sæbygaards Venner havde hjulpet med den praktiske klargøring af kælderen og Hørby Ungdomsskoles køkken havde kreeret maden.

Som underlægningsmusik havde skoleleder Helle Korsgaard taget sit ”JBL Band” med – der består af en lille trådløs bærbar batteridrevet højtaler.

Rammerne for et vellykket arrangement var således lagt og festen kunne begynde.

Og der blev vitterligt sunget igennem med lette og lidt vanskelige sange, som f.eks. en gammel kending: ”Ole sad på en knold og sang” til Tommy Seebachs ”Under stjernerne på himlen”.

Men åndeligt føde gør det ikke alene, så derfor var der naturligvis sørget for aftensmad.

For et nærmest symbolsk beløb på 20 kroner blev der budt på lækker buffet sammensat helt i tidens ånd med masser af grønt og ikke alt for meget oksekød.

Under spisningen kunne der efter lydniveauet at dømme sættes flueben ved den tredje præmis – hvor deltagerne skulle snakke sammen, uanset hvor godt man kendte dem man sad til bords med.

Næste Syng, Spis og Snak arrangement bliver onsdag den 24 maj på Friskolen/Feriekolonien klokken 16.30. Der er to arrangementer mere i september og november, hvor datoerne endnu ikke er endeligt fastlagte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...