Det starter selvfølgelig i Sæby og fortsætter så rundt i Vendsyssel

SÆBY: Fire gange i februar kan man komme til at opleve et ganske unikt samarbejde mellem bandet Tundra, Eventteknikeruddannelsen på EUC Nord og Maskinhallen.

Det er Eventteknikeruddannelsens H3 hold, der designer og afvikler koncerterne i samarbejde med bandet. Og der er lagt op til en unik visuel og musikalsk oplevelse. Tundra og eventteknikereleverne har nemlig haft frie hænder til at fortælle og det udmøntes i en fabel med de friheder det giver.

- Publikum kommer til at opleve fire meget forskellige koncerter - på fire steder i Vendsyssel, der hver fortæller en historie om havet og menneskene her, lyder det.

Koncertrækken starter i Sæby. Videre til Lønstrup og Hirtshals og slutter i Frederikshavn.

Alle koncerterne er gratis, og de kan opleves 25. februar i Sæby Søby, 26. februar i Redningshuset i Lønstrup, 27. februar på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals og slutteligt i Maskinhallen i Frederikshavn 28. februar. Det sker alle dage klokken 19.30-20.15.

Marina tour starter som nævnt i Sæby, som i middelalderen var Vendsyssels storhavn. Opdaget og opdyrket af Børglum bispen Stygge Krumpen. Ved koncerten bliver publikum placeret inde i Sæby Søbad. Baggrunden for Tundra bliver de store vinduer ud mod Kattegat hvor lys og billeder projekteres på bygninger, klitter og mod havet.

Koncerten i og ved Redningshuset i Lønstrup er med udgangspunkt i det der skabte Lønstrup. Koncerten er en leg med koncertformen. Koncerten opleves omkring Redningshuset med bandet indenfor og publikum uden for, tæt ved det Vesterhav som Lønstrup kender som en både nådig og grusom nabo.

- Havet er rigt og stadig et mysterium for os landdyr selvom vi har levet af havet i årtusinder. På Nordsøcentret forsøger vi at forføre publikum til en undervandsoplevelse.

Koncertrækken afsluttes i Frederikshavn i Maskinhallen.

- Helst ville vi have været på havnen, men brugen af den er så intensiv, at den nærmest er utilnærmelig for historiefortælling. Vi har i stedet valgt at omdanne maskinhallen til et maskinrum og transmittere live-billeder fra havnen til hallen.

For præcis et år siden løste eventteknikere en lignende opgave hvor rammen var Frederikshavns 200 års byjubilæum og Cloostårnet.

Det groede der en oplevelse ud af som bjergtog over 4.500 vendelboer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...