SÆBY: Skolernes efterårsferie har i år budt på et væld af aktivitets og oplevelsesmuligheder, hvor der blev lagt op til at børn, forældre og bedsteforældre kunne få nogle gode, fælles oplevelser og læring gennem aktiviteter.

Der var arrangementer bl.a. på Sæby Planteskole, Sæbygaard, Biblioteket, Glashuset og Ravsliberen, og det aktiverede langt over 1.000 børn og voksne i efterårsferien. Og det fik mange roser fra publikum.

Glashuset på Gasværksvej bød i to dag børn og voksne på fremstilling af glasbillede.

- Vi havde besøg af 50 børn plus voksne, der havde et par hyggelige timer. Der var plads til alle, og børnene skabte hver et unikt glasbillede, der minder dem om efterårsferien, fortæller glaskunstner Inge Frydkjær.

På biblioteket blev der malet på syltetøjsglas i selvlysende farver og perlekæder til ophængning. Og de dekorativt lysende lygter var der meget uhyggelige - og klar til at hænge op foran hoveddøren til halloween.

- I løbet af ugens fem hverdage havde der været 300-400 børn forældre og bedsteforældre i "værkstederne", fortalte bibliotekar Camilla Jensen.

Ravjagten gik ind i efterårsferien og ravsliber Frantz Kristensen fortalte om sine erfaringer med indsamling af rav. To hold af 25 børn og voksne besøgte først ravbutikken og det lille ravmuseum. Her fortalte og demonstrerede ravsliberen, hvordan man sliber, polerer og forvandler rav til dekorativt brug. Alle fik fortalt om oplevelser med ravfund.

- Rav kaldes ofte Nordens guld og så det er nærliggende at stranden ved Sæby er "Guldkysten". Her er størst chance for at finde flere tusind år gamle, hærdede harpiksklumper, afslørede Frantz Kristensen.

Sidste del af dagens fortælling om rav blev omsat i praksis på 100 meter strand nord for Sæby Havn, hvor hver en centimeter blev endevendt.

Deltagerne var godt underholdt med ny viden. Flere var fra København, Roskilde, Viborg og Aalborg. De havde hørt om Kristensens store viden om rav - og kørte gerne langt for denne oplevelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...