Ole Sørensen blev forfulgt af uheld på turen - men endelig lykkedes det

ØSTERVRÅ: To gange har Ole Sørensen fra Hørby begivet sig ud på en længere cykeltur udenfor landets grænser.

Forleden aften tog han, i overført betydning, beboerne på Østervrå Ældrecenter med på den tohjulede ned gennem Europa til en aften i ord og billeder.

I ro og mag kunne beboerne på Østervrå Ældrecenter lade sig guide ned gennem Europa i selskab med den cykel-passionerede Ole Sørensen - også kendt som Gulv-Ole fra Hørby.

Han er vild med at cykle, og turen skal gerne have en vis længde. I 2017 havde Sørensen sat sig det mål, at han ville cykle til Sicilien - ca. 3.000 km., en udfordring han havde forberedt sig på i flere måneder. Det betød at både han og cykeludstyret var i tip top form, da starten gik fra Hørby.

Et helt særligt kendetegn for Ole Sørensen er, at han altid cykler i træsko, og det gik rigtig godt på turen ned gennem Danmark, hvor han havde indlagt forskellige stop og gode oplevelser. Den første del i Tyskland gik også helt efter planen, selv om GPS’en ind i mellem bragte ham i tvivlsomme retninger. Men det gav bare ekstra oplevelser i bagagen.

Det hele fik dog en brat ende, da han skulle passere en slags sluse på cykelruten og uheldigt fik vredet et knæ. Først forsøgte han at fortsætte, men turen til Sicilien sluttede i Neumünster.

Dén oplevelse slog ham ikke ud, og i 2018 gjorde han så et nyt forsøg fra Neumünster. Desværre skulle det heller ikke være denne gang Ole Sørensen nåede til storetåen af støvlelandet Italien. I München blev han ramt af et voldsomt maveonde, der i den grad satte en stopper for turen, og han måtte endnu en gang smide cykelhandskerne.

Tilhørerne fik en spændende fortælling ledsaget af masser af flotte og farverige billeder, om turens strabadser, steder han havde set og mennesker, der krydsede hans cykelrute undervejs.

Det var en rigtig spændende aften, som beboerne var med på og alle havde en hyggelig aften.

De Frivillige er allerede klar med et nyt arrangement torsdag 14. februar, hvor der er Sangaften med Oluf og Børge. ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...