Lene Taasti Pedersen fra Hørby har med glimt i øjet skrevet en sang, der skal få os til at huske alt det, vi ikke må glemme under coronakrisen

Det er helt normalt, at vi mennesker bruger humor som forsvarsmekanisme i svære situationer. Og netop nu under coronakrisen er der mere end rigeligt at bekymre sig om.

Forleden tog Lene Taasti Pedersen fra Hørby ved Sæby pennen i egen hånd og digtede nogle vers, der kan give os alle et lille pusterum midt i den barske hverdag og formentlig få smilene til at brede sig på selv alvorlige ansigter.

Versene er nemlig skrevet til den velkendte sang ”Fy fy skamme”, som Jess Ingerslev og Tom McEwan udødeliggjorde i børneudsendelsen ”Nu Er Det Ikke Sjovt Længere”.

En huskesang

Og udover at få os til at trække på smilebåndene, så hjælper sangen os såmænd også med at huske alle de ting, vi ikke må gøre under corona-krisen - og alt det vi skal gøre. For der er nok at holde styr på, mener Lene Taasti Pedersen.

- Teksten er en lille lommeguide for dem, som måske kunne være i tvivl om, hvad man må, og hvad man ikke må. Men med et glimt i øjet og uden en løftet pegefinger. Og der er jo da heldigvis en masse, vi stadig kan, bare ikke helt på samme måde, som for ganske kort tid siden, siger hun og fortæller, at teksten dukkede op i brudstykker i hendes hoved allerede, da skolerne lukkede, og de første retningslinjer kom fra myndighederne.

Men det var først efter statsministerens pressemøde og dronningens tale til nationen tirsdag aften, at hun gik i gang med at nedfælde versene.

- Det var så at sige bare at skrive de forskellige retningslinjer og påbud ned, der er blevet gentaget om og om igen fra myndighedernes side - og så lige pusle det hele på plads, så rimene kunne komme til at passe. Det tog ikke ret lang tid, og så postede jeg den for sjov på min Facebook-side. Før jeg havde set mig om, var den blevet delt vidt og bredt. Mange har skrevet til mig, at den gør dem i godt humør, og at de synes den er sjov, så det er jeg selvfølgelig både glad, beæret og en smule forundret over, fortæller den beskedne nordjyde.

Indspillet af YouTuber

Hendes sang er på rekordtid blevet så populær, at den ikke blot bliver delt vidt og bredt i tekstform men også er blevet indspillet af en YouTuber og hans søn under navnet ”Coronasangen”.

Vi kan desværre ikke sætte musik til versene her i avisen, men vi kan i hvert fald viderebringe teksten til fri afsyngelse i hele landsdelen, og har du glemt melodien, kan du nemt finde både ”Coronasangen” og originalen med Tom McEwan og Jess Ingerslev på YouTube.

God fornøjelse.

Fy fy skamme

Original melodi og tekst af S. Kragh-Jacobsen

Må man krydse Danmarks grænser

Må man rejse ned i solen

Må man stå for tæt i køen

Må man møde op i skolen

Må man besøge gamle men’sker

Og feste løs med venner

Må man hamstre i butikker

Og trykke andres hænder

Næ næ næ næ næ det må vi ikke,

fy fy skamme skamme fy fy ah ah

slemme slemme fy fy næ næ nix nix

slut forbudt - men hva må vi så?

Må man hoste ud i luften

Må man stjæle sprit og masker

Må man samles mange men’sker

Må man gi’ en tungeslasker

Må man gå i biografen

Og betale med kontanter

Må man møde op hos lægen

Og drikke andres slanter

Næ næ næ......

Må vi gerne blive hjemme

Må vi gerne vaske hænder

Må vi hoste ind i ærmet

Og skyp’ med vores venner

Må vi smile til hinanden

Og gå en tur i skoven

Må vi hente os lidt fastfood

Og forholde os til loven

Ja ja ja ja ja det må vi gerne

næ sikke fint fint ja ja meget det blir

stort stort klap klap fint fint flot flot

det var godt - nå det må vi godt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...