Keramikværkstedet BEIDE B i Vestergade er kommet for at blive i bybilledet.

Bag facaden finder man et lille, fuldt udstyret keramikværksted med drejeskive, ovn, æltemaskine, kompressor og sprøjtekabine. Her produceres både brugskunst og større kunstgenstande med fabulerende dekorationer.

Værkstedet har eksisteret et stykke tid, men først nu er skiltet kommet op. Det har været en svær beslutning for indehaveren, Lene Merethe Bertelsen, at satse på at få en forretning op at stå i et område, hvor butiksdøden breder sig.

Men hun håber, at borgere og virksomheder i Sæby vil bakke op om den lille værkstedsbutik med flotte og helt unikke keramik vaser, krus, potter og figurer.

”Vi vil jo alle sammen gerne bevare et aktivt handelsliv og en levende bymidte i Sæby”, fortæller hun. ”Desuden er det dejligt både at give og modtage en unik håndlavet ting, som man kan glæde sig over i mange år måske endda i flere generationer. Keramik er jo meget oppe i tiden. Samtidigt ser man en stigende modstand mod masseforbruget af billige, udenlandsk producerede ting, som kasseres efter kort tid. Mange vil hellere have nogle få ting, som så til gengæld har både sjæl og høj kvalitet,” slutter Lene Merethe Bertelsen af.

Navnet BEIDE B er indehaverens kaldenavn, som hun har haft, siden hun var lille. Det kommer oprindeligt fra det sønderjyske ord ”bejs” som betyder spædbarn. Dette udtryk omdannede hendes mor til Lille Beide, som efterhånden blev hendes navn blandt familie og venner. B for Bertelsen blev tilføjet senere, af en vittig person, for at undgå forvekslinger med andre af samme navn.

Værkstedsbutikken har kun begrænset åbningstid, fordi Lene Merethe Bertelsen har job ved siden af. Hun er deltidsansat på VUC, hvor hun underviser i fagene design og arkitektur og billedkunst på hf-enkeltfag for voksne.

BEIDE B tilbyder små introduktionskurser for højst to personer ad gangen. Her kan man få en lille indføring i keramikkens fantastiske verden. Det koster 500 kr. pr. person inklusive materialer og strækker sig over 4,5 timer fordelt over to dage.

Så kig ind i Vestergade 9 i Sæby til en snak med Beide B og et kig i keramikkens verden, hvor kun fantasien sætter grænser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...