Tæt på to ud af tre enkeltmandsvirksomheder har i dag ikke en arbejdsskadeforsikring.

Dét viser en ny undersøgelse fra GF Forsikring. Og det kan have store konsekvenser, hvis ejeren kommer ud for en ulykke.

Jesper på 35 år har sit eget lille tømrerfirma, et godt ry og mange loyale kunder i lokalområdet. En dag skal han udskifte et par tagsten hos en kunde, men på vej ned ad stigen mister Jesper fodfæste og falder tre meter. Jesper kommer slemt til skade og ender med at være sygemeldt i mange måneder.

Sådan kan scenariet se ud, og nu viser en ny undersøgelse foretaget af Bilendi for GF Forsikring, at næsten to tredjedele af Danmarks 275.000 enkeltmandsvirksomheder fungerer uden arbejdsskadeforsikring. For 62,5 procent af de adspurgte svarer, at de ikke har tegnet en arbejdsskadeforsikring på sig selv som indehaver.

Det er også et problem i Vendsyssel. Og det betyder helt konkret, at også mange nordjyske håndværkere, landmænd, konsulenter og andre virksomhedsejere hver dag går på arbejde i deres virksomhed uden en forsikring, der kan kompensere dem for f.eks. tabt arbejdsevne, hvis det går galt på jobbet.

En væsentlig faktor er manglende viden, viser undersøgelsen. Hver femte virksomhedsejer - altså 19 pct. angiver, at han eller hun ikke vidste, at man kunne tegne en arbejdsskadeforsikring. Og næsten halvdelen, nemlig 48 pct. svarer, at de mener, deres private ulykkesforsikring dækker på samme vilkår. 33 procent oplyser, at de bevidst har fravalgt arbejdsskadeforsikring.

- Jeg synes, det er bekymrende, at så mange enkeltmandsvirksomheder har valgt at droppe arbejdsskadeforsikring. Nogle fravælger bevidst forsikringen. Det er et valg, den enkelte skal gøre op med sig selv. Men vores erfaring viser også, at mange virksomheder ikke er opmærksomme. Enten kender de slet ikke arbejdsskadeforsikring eller også tror de, at de er lige så godt dækket via deres private forsikring, siger Per Haulund - skadedirektør hos GF Forsikring.

- Der hviler et stort rådgivningsansvar hos os i forsikringsselskaberne. På GF’s lokale kontorer bl.a. i Vendsyssel, skal vi være med til at gøre den lille virksomhedsejer opmærksom på, hvilken konsekvens en manglende arbejdsskadeforsikring kan have, slutter GF Forsikrings skadedirektør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...