Leif Rømming hædret for 50 års virke for og med eleverne

SÆBY: Mandag 26. august klokken 09.30 var Leif Rømming tilsagt til møde på Sæbygaard Skoleafdeling.

Den 74-årige lærervikar var dog ikke klar over, at mødet var et skalkeskjul for et surprise-arrangement, som hans familie og skolen havde planlagt for at fejre, at Leif har været lærer i Sæby i 50 år.

Indenfor døren til lærerværelset stod ikke kun skolens afdelingsleder Chris Kramme, men også borgmester Birgit Hansen, klar til at tage i mod jubilaren.

Og mon ikke han blev overrasket - helt unormalt kunne Leif i op til flere sekunder, kun få enstavelsesord over sine læber.

Efter at blodtrykket havde sænket sig hos den ældre herre, tog borgmester Birgit Hansen ordet og slog fast, at Leif Rømming var ”guld for folkets skole” og fremhævede hans evne til at skabe relationer og til formidling, hvilket er vigtige egenskaber hos en lærer.

Birgit Hansen havde en hilsen og en original fodbold landsholdstrøje med påskriften RØMMING med fra én af Leifs tidligere elever, Tom Boysen der i dag er fysioterapeut hos DBU.

Afdelingsleder Chris Kramme fremhævede Leifs særlige evner, herunder hans altid positive tilgang til hverdagens udfordringer, et ekstraordinært stort engagement og altid vel forberedt til alle opgaver.

Chris ved, at man altid kan regne med Leif og han håber samarbejdet fortsætter i mange år endnu, hvilket Leif hurtigt kunne bekræfte.

Også Dorthe og Leifs ældste datter, Charlotte Rømming havde en tale klar.

Her fortalte hun, at søsteren Jeannette og hende ikke altid var glade for at gå på skolen, grundet faderens nogle gange lave popularitet blandt klassekammeraterne.

Efterfølgende har de samme nu tidligere elever kun rosende ord og gode minder om Leif, hvilket mere end 50 facebook kommentarer bekræfter.

Da Leif ikke har sin egen facebook side fik han foræret et print af alle udsagnene.

Facebook

En af de tidligere elever, der nu selv er blevet lærer, skriver bl.a. således:

”Tak for at have gjort folkeskoletiden til noget særligt.

Fantastisk at du har kunnet holde kadencen i lærergerningen i 50 år. Du har det i dig og det kan børnene mærke. Du formåede at informere og fange vores oprigtige interesse. Det var en sand fornøjelse. Du fortalte historier og gjorde dem så levende. Jeg kan godt forstå, at eleverne er glade for dig.

Som kollega er du hjertevarm, hjælpsom og har en positiv energi der smitter.

Sjældent har jeg mødt så imødekommende og varmt et menneske. Du forstår at få andre til at føle sig godt tilpas. Sikke en bedrift, 50 år, du er et eksempel på, hvad der sker når man finder sin rette hylde.”

Ingen er i tvivl om, at Leif Rømming er en populær lærer, men den tidligere skolebibliotekar må erkende, at han er EDB-analfabet og hans manglende kendskab og interesse for de elektroniske hjælpemidler var den direkte årsag til at han lod sig pensionere som 62-årig.

Som vikar på lidt under halv tid kan jeg koncentrere mig om at undervise, hvilket jeg har det rigtig godt med, understreger Leif.

Leif Rømming tog lærereksamen fra Aalborg Seminarium og blandt tre muligheder valgte han Sæby Skole.

I august 1969 startede han med en 1. klasse med 31 elever. Og tre år efter flyttede han sammen med 11 kolleger op på Sæbygaardskolen.

Her havde han den store fornøjelse at bygge skolebiblioteket op fra bunden og efterfølgende indgik han i byggeudvalget under opførelsen af Sæby-Hallen i 1976-77.

I fritiden har Leif altid holdt sig i fysisk god form med fodbold, løb og tennis.

Der er ikke blevet så meget tid til golf som ønsket.

Til gengæld elsker han at spille bordtennis med sine fire børnebørn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...