Jacob Birkbak fra Strandby har i mange år ønsket at se Råbjerg Mile fra toppen. Indtil sidste år har han grundet sit handicap måtte nøjes med at iagttage milen fra parkeringspladsen. Så glæden var stor, da Jacob opdagede, at Naturstyrelsen igen i år havde lagt køreplader ud fra asfaltvejen til toppen af Råbjerg Mile i uge 29.

Selvom det er 13. år, at Naturstyrelsen yder denne service for kørestolsbrugere og andre med gangbesvær, var det først sidste år, at Jacob fik muligheden for at komme op på toppen af Milen, og det var en stor oplevelse.

- Det er dejligt, at jeg endnu engang har fået denne chance og kan nyde udsigten fra toppen af Råbjerg Mile. Og hvor er her flot, siger en begejstret Jacob Birkbak til sin far Kurt Birkbak, der er med som hjælper.

Jacob er meget taknemmelig for Naturstyrelsens initiativ, for det betyder meget for handicappede, at de kan få de samme store naturoplevelser som andre uden handicap. Jacob har et stort ønske til Naturstyrelsen.

- Jeg håber, at de også vil lægge køreplader ud til Rubjerg Knude Fyr. Jeg kunne så godt tænke mig, at komme helt tæt på fyret og se det på den nye placering, fortæller Jacob Birkbak.

Skønt Jacob Birkbak er spastiker, er han meget fysisk aktiv. Han dyrker idrætsgrenen RaceRunning, der er en atletisk disciplin for handicappede. Atleterne bruger en specialbygget løbecykel og løber 100, 200, 300, 400 og 800 meter samt 10 kilometer, halv og fuld maraton på bane. Jacob Birkbak er Verdensmester på 1500 meter, og sidste år blev han nummer 1 i RaceRunning for mænd på distancerne 100 m, 200 m, 300 m, 400 m og 800 m.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...