Den folkekære skuespillere fortalte om sit liv

ØSTERVRÅ: I mere end 50 år har Ulf Pilgaard stået på landets teater- og revyscener, og hvem skulle tro det, om manden, der i sin tid søgte ind på teologistudiet, og så alligevel. Situationer, begivenheder og tilfældigheder gjorde, at han kom til at lære skuespillerfaget af de største i landet.

Han havde knap nok fået mikrofonen placeret korrekt, før vi fik de første bud på, at en af landets største nulevende skuespillere var kommet til Østervrå for at fortælle om sit liv.

Han besøgte kulturhuset til et arrangement, der var fuldstændig udsolgt 6.november.

En lille kort parodi på Jørgen Leth var indledningen til en hæsblæsende, humoristisk rejse med titlen ”Mit liv som Ulf”. Flot pakket ind med afstikker til mere end 50 års teater- og revyhistorie, men også Danmarkshistorie og kulturhistorie undervejs tilsat hr. Pilgaards egne meninger og holdninger.

Ulf Pilgaard har netop taget hul på en lang række foredrag – 30 i alt, Østervrå var nr. 16 i rækken, og det er første gang den folkekære skuespiller fortæller om sit liv.

Startskuddet var bogen med samme titel ”Mit liv som Ulf” skrevet i samarbejde med forfatter Ole Sønnichsen, som opfordrede Ulf Pilgaard til at holde foredrag.

- Jeg har aldrig troet, at mit liv kunne have interesse for andre, men jeg fandt ud af, at mange af mine kolleger holder foredrag, så jeg tænkte, at det kunne jeg da godt prøve, fortalte Pilgaard i pausen.

- Jeg kan godt li’ det. Det er dejligt at komme ud og møde publikum på en helt anden måde.

I anden afdeling kom der for alvor gang i historier og anekdoter fra et langt liv på de danske teater- og revyscener, hvor Pilgaard jo som bekendt har spillet sammen med blandt andet Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl.

Vi hørte om Ulfs møde med de forskellige skuespilleres temperament og konflikter. Det var både komisk og tragisk, og stilheden sænkede sig fuldstændigt hos de godt 300 tilhører i Østervrå Kulturhus, da Ulf fortalte om Dirch Passers død på scenen.

Fortællelysten var stor og historierne mange. Aftenens gæst havde hele vejen publikum i sin hule hånd, og lige fra starten måtte lattermuskerne i brug gang på gang.

Foredraget var kommet i stand efter et fint samarbejde mellem FOF Vendsyssel og en række lokale aktører i Østervrå – menighedsrådet, frikirken, biblioteket, borgerforeningen, ØVIs Venner og seniorerne.

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...