SÆBY: Én god forretnings-idé har udløst en belønning til fire elever, der vil gøre en forskel.

Hhx-elever fra Frederikshavn Handelsskole har netop vundet en finaleplads i DM i Erhvervs-case. De vil have butikskæden "Normal" til at gennemføre en julekampagne, der både engagerer kunderne og giver penge til Julemærkefonden.

- Fra undersøgelser ved vi, at kunder rigtig godt kan lide, når virksomheder tager et socialt ansvar, fortæller Cecilie Høgh Andersen.

Hun er én af fire elever fra Frederikshavn Handelsskole, som netop er blevet belønnet med en finaleplads i DM i Erhvervs-case. Det er en dyst, hvor hhx-elever fra hele landet hvert år konkurrerer om at komme med den bedste, mest innovative forretningsidé til en udvalgt virksomhed.

Virksomheden er i år butikskæden "Normal", der bl.a. er blevet populær på sine lave priser. Men det er også godt på bundlinjen at støtte en god sag, mener de fire elever, der kommer fra henholdsvis Sæby og Frederikshavn.

App blev videreudviklet

- Normal-kæden lancerede i sommer en app til deres kunder, og den har vi valgt at videreudvikle. Vores idé er, at Normal skal lave en kampagne op til jul, hvor kunderne kan gå ind i appen og spille et spil. Når de gør det, har kunden en mulighed for at vinde en lille præmie. Samtidig donerer "Normal" også én krone til et godt formål, hver gang nogen logger på, fortæller Cecilie Høgh Andersen.

Sag passer til virksomhed

Formålet med julekampagnen er naturligvis både at få flere kunder til at bruge butikskædens nye app og at give kunderne et positivt billede af butikskæden. Men for at det hele skal hænge sammen, har eleverne også tænkt meget over, hvilken god sag, de synes passer bedst til virksomheden.

- Normal har en filosofi om, at alle kunder er unikke, men samtidig har de samme basale behov. Det synes vi passer rigtig godt sammen med Julemærkefonden, der har som udgangspunkt, at alle børn har behov for at være del af et fællesskab, forklarer de fire elever.

Om Normal kommer til at bruge idéen i praksis, er ikke til at sige endnu. Men allerede nu oplever de fire elever, at de har fået meget ud af at arbejde med en rigtig forretningsidé.

Sundt at prøve kræfter

- Til daglig er undervisningen ofte meget teoretisk, men når man arbejder med virkeligheden, finder man jo ud af, om alt dét, man har lært om metode og analyse, kan bruge til noget. Det er meget motiverende, fortæller de.

Det er Danske Erhvervsskoler og - Gymnasier, der - sammen med Dansk Erhverv - står bag DM i Erhvervscase.

Finalen i DM i Erhvervscase finder sted 26. september, og der vil de vise sig, om idéen fra Frederikshavn Handelsskole er god nok til en plads på podiet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...