SPÆNDENDE: På langfart, men placeret i lænestolen

I sidste uge havde De Frivillige taget beboerne på Østervrå Ældrecenter med på langfart. Turen gik til Sri Lanka, men dog kun i overført betydning, trygt placeret i en god stol.

Ole Sørensen fra Hørby – også kendt som Gulv-Ole var aftenens rejsefører. I ord og flotte billeder blev tilhørerne ført rundt i det eksotiske ørige, der ligger i Det indiske Ocean, og tidligere var kendt som den britiske koloni Ceylon frem til 1972.

Ole havde også haft sin kone Helle med på turen, og de er begge en del af De Frivillige på Østervrå Ældrecenter, så derfor var det oplagt med et rejseforedrag, da de var vel hjemme igen.

Eksotiske himmelstrøg

Det blev en både farverig og eksotisk aften, hvor Helle og Oles egne oplevelser og fotos gav et rigtig godt indblik i både kultur, natur og traditioner i Sri Lanka.

Det var rart at sidde i ro og mag på ældrecentret, da turen gik forbi et naturreservat med både elefanter, krokodiller, pumaer og varaner i flere forskellige størrelser kombineret med et utal af farverige fugle.

Der var også billeder af slanger, bl.a. det velkendte, hvor kurven med slangen står på jorden, og en mand spiller fløjte, indtil slangen kommer frem fra sit skjul.

At Budda spiller en stor rolle var der heller ingen tvivl om. Mange huse og især seværdigheder havde ikke bare én men flere Buddafigurer.

Srilankanerne er et meget nøjsomt folk, som på forbilledlig vis også er gode til at løse hverdagens udfordringer med både snilde, klogskab og sund fornuft. Det gælder f.eks. i fremstillingen af de mange souvenirers bl.a. elefanter i forskellige størrelser.

Ole viste også billeder fra de fine hotelforhold og det overdådige udvalg af mad til måltiderne.

Alle var enige om, at det havde været en virkelig dejlig og eksotisk aften i et rejsetempo, der lige var til at holde til. Nu glæder de sig til en eventuel ny rejseoplevelse

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...