PixlArt har fernisering på ny udstilling 12. maj

ØSTERVRÅ: PixlArt er klar med hele to udstillinger. ”Kystlandet” af Ulrik Hasemann og Mathias Svold, samt en kombineret udstilling af fotos og installationer med multikunstneren Nanna Rosenfeldt-Olsen.

Kystlandet er en fotografisk rejse langs Danmarks kyster.

I billeder fortæller fotograferne Mathias Svold og Ulrik Hasemann historier om de mennesker og den natur, der findes, hvor land møder vand.

Det dokumentariske værk har et kunstnerisk udtryk og viser både hverdagslivet og ekstraordinære øjeblikke langs kysterne. ”Kystlandet” er netop udkommet som bog, og det er billederne herfra, det bliver muligt at se i det kendte storformat på digitale skærme hos PixlArt.

Begge fotografer er dokumentarfotografer, og Mathis Svold blev dette års pressefotograf med tre af billeder fra ”Kystlandet”, og i 2018 vandt det begge to årets pressefoto.

Lokalt har udstillingen en særlig interesse, netop fordi der er en del billeder fra bl.a. Frederikshavn og Hjørring Kommunes kysterne.

Multikunstneren Nanna Rosenfeldt-Olsen byder i sin del af udstillingen på en kombination af fotos og installationer.

Nanna Rosenfeldt-Olsen stammer fra lokalområdet med en barne- og ungdom i Åsen Teater i Sterup.

Netop Nannas forældre Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen indgår som en aktiv del i den aktuelle udstilling, der har fået navnet “My Object Become The Shadow Of Their Object”.

Den internationale titel udspringer i projektet, som bestod af objekter indsamlet i november 2016 af Nanna Rosenfeldt-Olsen på en stor befærdet gade i Chicago og objekter indsamlet af Nannas forældre, Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen på en landevej i Nordjylland.

Rosenfeldt-Olsen og hendes forældre skaber en visuel langdistance samtale gennem billederne de udveksler.

De fundne objekter på billederne fungerer som talebobler fra to vidt forskellige verdner. Sammen skaber de et fælles sprog og interagerer på tværs af kontinenterne.

Til åbningen af udstillingen i PixlArt inviterer Nanna alle til at medbringe et indsamlet objekt fra deres lokale vej. Objektet bliver en del af åbningsudstillingen.

Nannas projekt er støttet af Kulturkanten.

Der er fernisering: søndag 12. maj, kl. 14. ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...