Tæt op af Fiskerstien ved broen, der fører Frederikshavnsvej over Sæby Å og nederst i Clasens Have ligger et lille gult hus som de seneste år har ført en hensygnende tilværelse.

Men takket være et kontant tilskud på 71.000 kroner fra Roblon Fonden, har Sæby Museums Forening i de tidlige forårsmåneder fået renoveret hele huset med nye døre og vinduer, reparation af murværk og elinstallationer så det nu fremstår som et nydeligt lille hus, placeret i idylliske omgivelser.

Vagn Thidemann, der er formand for Sæby Museums Forening oplyser, at den oprindelige bygning er opført sidst i 1800-tallet som et lysthus, hvor gæsterne fra Clasens Hotel kunne slappe af og hygge sig.

I 1920 blev hotellet omdannet til plejehjem, og ved den lejlighed blev der bygget et lille kapel på lysthusets sokkel.

Til sommer vil Sæby Museum benytte huset til en plancheudstilling, der skal fortælle om historien om Clasens Hotel og de prominente gæster, der færdedes her i tiden omkring 1900, da Sæby etableredes som turistby, godt hjulpet på vej af blandt andet af forfatterne Herman Bang og Gustav Wied.

Den første weekend i august overtager Sæby Museums Forening og Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn det nyrenoverede lysthus, når de helt i Herman Bang og Gustav Wieds ånd arrangerer ”Glade Sommerdage” med musik, kaffe og lagkage, oplyser Vagn Thidemann.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...