16 steder stødte Jobpatruljen på så grelle forhold, at det kræver en opfølgning i de lokale fagforeninger

Jobpatruljen i Nordjylland har på sin første dag rundt i Nordjylland talt med 51 unge om deres arbejdsforhold. Hele 16 steder stødte Jobpatruljen på så grelle forhold, at det kræver en opfølgning i de lokale fagforeninger. Det er især arbejdsmiljøet, det kniber med.

Mandag besøgte Jobpatruljen i Nordjylland Sæby, Præstbro, Dybvad, Asaa, Dronninglund, Hjallerup, Gandrup, Ulsted, Hals samt Haverslev og Arden.

Mange steder var der styr på de unges arbejdsmiljø og rettigheder generelt, men i hele 16 tilfælde må aktivisterne fra Jobpatruljen nu sende en sag til faglig opfølgning hos de lokale afdelinger af HK eller 3F. Et enkelt tilfælde er så grelt, at det formentlig ender med en politianmeldelse.

Det, de unge fritidsjobbere bliver udsat for, er blandt andet tunge løft, manglende pauser, ulovlig alkoholudskænkning og manglende ansættelseskontrakter.

- Vi synes, 16 sager ud af 51 er mange, så det er klart noget, der gør indtryk, siger Anne Sofie Juul Vejrum, der er Jobpatruljekoordinator i Nordjylland.

Flere grelle forhold

Blandt de sager, aktivisterne sender til faglig opfølgning, er en 17-årig pige, der fortæller, at hun har fået så ondt i ryggen af at stå ved kassen igennem længere tid, at hun må gå til fysioterapeut for egen regning. Samme ansatte har også overbelastet sit håndled, ligesom hun oplever at blive talt grimt til af de øvrige ansatte, og selv om hun har givet chefen besked, er der ikke reageret på det.

Andre eksempler er en ung under 18, der udskænker alkohol, uden der er en voksen ansat tilstede, seks unge ansatte, der slet ikke har nogen pauser under deres vagter, tre, der ikke har nogen ansættelseskontrakt, en ansat, der skubber og trækker for mange fyldte mælkekasser, én, der ikke er blevet instrueret i tunge løft samt nogle, der selv skal finde afløsere i tilfælde af sygdom.

- Sagen med den unge, der udskænker alkohol, uden der er en ansat på stedet, der er over 18 år, er en klar overtrædelse af restaurationsloven, så den ender vi nok med at politianmelde, siger Anne Sofi Juul Vejrum.

Nervøse unge

Generelt er Jobpatruljen blevet taget godt imod på de 137 arbejdspladser, der blev besøgt mandag. Men der er en tendens til, at de unge kan være nervøse for at fortælle om forholdene på deres arbejdsplads, og det bekymrer Jobpatruljekoordinatoren.

- Det er ærgerligt, hvis det er et udtryk for, at forholdene ikke er i orden. For mange af de unge er sommerferiejobbet måske deres første rigtige job, og det skulle gerne være en god oplevelse, der ruster den unge til mange års fremtid på arbejdsmarkedet, siger Anne Sofie Juul Vejrum.

40 år med Jobpatruljen

Jobpatruljen er en landsdækkende oplysningskampagne overfor 13 til 17-årige med fritidsjob.

Hvert år i juli kører aktivister fra Jobpatruljen landet tyndt og besøger arbejdspladser, hvor unge fritidsjobber.

Jobpatruljen har eksisteret siden 1979 og bag kampagnen står en række fagforbund. I Nordjylland er det HK og 3F, der organiserer Jobpatruljen.

I Nordjylland deltager i år 32 aktivister i Jobpatruljen, som i løbet af uge 28 og 29 vil besøge alle de nordjyske kommuner.

I 2018 besøgte Jobpatruljen i Nordjylland 1294 virksomheder og talte med 512 unge ansatte.

I hele landet afdækkede Jobpatruljen i 2018, at 91,8 % af fritidsjobberne oplevede brud på regler eller love i deres ansættelse.

Unge under 25 år har dobbelt så stor risiko for at komme til skade på arbejdet, som deres ældre kolleger.

I år er temaet for Jobpatruljen manglende løn under sygdom og gratis arbejde under oplæring.

Hele året vejleder Jobpatruljen børn og unge, deres forældre, arbejdsgivere og lærere via en brevkasse og på Fagbevægelsens Hotline på 8024 1010.

Kend dine rettigheder

En ansættelseskontrakt – har du ret til, når du har været ansat mere end én måned og arbejder mere end otte timer om ugen.

Løn - afhænger af din alder, hvad du laver, og hvornår du arbejder. Som ansat i en butik skal din løn fx ligge minimum mellem 67 og 70 kr. i timen når du er under 18 år.

Feriepenge – skal du have, og de udgør 12,5% af det, du tjener.

Fyring – må ikke ske uden grund. Sørg altid for at få en begrundelse på papir. Derefter kan HK, 3F eller en tredje fagforening tjekke, om fyringen er i orden.

Løn under sygdom – har du ret til, hvis du har været ansat i mere end otte uger og arbejdet mindst 74 timer i de seneste otte uger. Du har ikke pligt til selv at finde en afløser. Det kan også være Funktionærloven som giver dig ret til løn under sygdom.

Løft – må max være på 12 kg, hvis du er under 18 år.

Tjek din præcise løn og læs mere om dine rettigheder på:

www.jobpatruljen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...