Hård kritik af Frederikshavn Kommune i en speget sag, hvor der er nedlagt forbud mod at holde fest

LYNGSÅ: Makværk oversættes bedst med ord som sjusket eller bare dårligt udført arbejde.

Og formanden for FDF lejrcenter Klitten, Jens Højer, er generelt ikke særlig diplomatisk, når det handler om at sætte ord på forløbet.

Frederikshavn Kommune har dummet sig, og sagsforløbet er både hovedrystende og problematisk, lyder det blandt andet fra Jens Højer.

Som tidligere beskrevet i NORDJYSKE har FDF fået grønt lys til at bygge et nyt lejrcenter i Lyngså som erstatning for det gamle.

Brugt til private fester

Problemet er, at nogle sommerhusejere i området er stærkt utilfredse med, at centret også bliver brugt til private fester - med højt musik til følge.

Flere af politikerne i plan- og miljøudvalget sagde for nylig ja til at holde et møde med de vrede sommerhusejere.

Resultatet blev, at i det forslag til en lokalplan, som snart bliver udsendt, blev der formuleret en vigtig og højst usædvanlig tilføjelse:

Lejrcentret må ikke bruges som "festlokale eller lignende", som der står.

Utilfredse grundejere

- Jeg forstår jo ikke, hvordan politikere kan holde et møde med utilfredse grundejere. For det er da yderst uheldigt, at folkevalgte kun hører den ene part i en sag og derefter skriver en tilføjelse til et lokalplanforslag. Politikerne begynder altså at drage konklusioner allerede før den otte uger lange offentlighedsfase er gået i gang, siger Jens Højer.

Bare uden videre - Jeg synes ikke, man burde stille op til et byråd, hvis man kun lytter til den ene side. Man har med andre ord ikke forstået sit job som politiker ordentligt, siger Jens Højer.

Selv om centret bliver brugt til private fester, er det for eksempel børnehaver, fritidsklubber, universiteter og virksomheder, som sætter sig på hovedparten af udlejningerne.

Men et er, at politikerne kun hører den ene part. Hvis fester ikke må være en del af det kommende lejrcenter, er det svært at se - ifølge Jen Højer, hvem der skal håndhæve reglerne. Ligesom det er svært at finde ud af, hvad en fest egentlig er.

Drikker et glas vin

- Hvis for eksempel en virksomhed holder teambuilding og drikker et glas vin til aftensmaden, er det så en fest? Skal man have slips og jakke og pænt tøj på, før det er en fest? Og hvem skal kontrollere og håndhæve reglerne, hvis hygge pludselig bliver en fest?

- Når politikerne laver love, som ikke kan håndhæves, er det vildt problematisk, siger Jens Højer, som dog nok mener, at lejrcentret kan klare sig økonomisk, hvis det bliver vedtaget, at der ikke må holdes fester i Klitten.

Forslaget til en lokalplan skal nu sendes ud i offentlig høring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...