BEHOV: Børn, som har brug for at bo et andet sted end hos deres forældre, mangler plejefamilier

KOMMUNEN: Frederikshavn Kommune mangler familier, der har lyst til at tage et plejebarn til sig.

Det fortæller leder af Familieplejen, Birgitte Ammitzbøll, der opfordrer familier med interesse til at kontakte Frederikshavn Kommunes familieplejekonsulenter.

- Der er børn, som har brug for at bo et andet sted end hjemme hos deres forældre – og for hovedparten af de børn, vil det at bo hos en anden familie være værdifuldt for både videreudvikling og senere trivsel.

- At åbne sit hjem og yde omsorg for et barn kan både gøre en stor forskel for barnet og for familiens andre medlemmer, fortæller hun og fortsætter:

- Samtidig er det vigtigt for barnet at kunne blive i sit nærområde, når det skal placeres i en plejefamilie. Derfor vil vi meget gerne have kontakt til flere plejefamilier inden for kommunegrænsen, så vi netop kan tilbyde børnene dette.

Frederikshavn Kommune har brug for mange forskellige familietyper, eftersom der er behov for både fuldtids plejefamilier og familier, der har lyst til at være aflastningsfamilier for et barn i weekender og i ferier.

- De børn, vi skal have placeret, kommer med meget forskellige behov.

- Derfor har vi brug for forskellige typer af familier, da hver type af familie kan noget særligt, siger Birgitte Ammitzbøll.

Hun håber på at få kontakt fra en del familier.

- Man kan både ringe til de enkelte konsulenter direkte eller sende os en besked, hvorefter vi ringer familierne op. Derefter står vi klar til at guide familierne gennem de nødvendige skridt, så de kan blive godkendt som plejefamilier, siger Birgitte Ammitzbøll.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...