Nord for Palmestranden ligger Rønnerhaven, som er en af Frederikshavns to marinaer. Her er der hele året en flittig aktivitet fra både lystsejlere, fiskere samt fra de mange, som dyrker forskellige former for vandsport. Her ligger også restaurant Penna, der udover lækre fiskeretter også byder på traditionelle frokost- og aftenretter, serveret med udsigt til den hyggelige havneatmosfære.

De 78 små, røde træhuse, danner en hyggelig indramning af de to havnebassiner hvor der er ca. 400 bådpladser. Her er der også normalt mange anløb af både svenske og norske lystsejlere.

- På en normal sæson har vi 4-500 anløb af lystsejlere udefra og i de bedste sæsoner har vi haft helt op til 700 anløb. Men det kommer der jo desværre ikke i år. Vi har haft en del gæster på frihavnsordningen som Frederikshavn Kommune har etableret, men de udenlandske gæster bliver det småt med i år.

- Til gengæld fornemmer jeg at flere af vores fastliggere har valgt at holde ferien herhjemme, så der er god aktivitet på havnen. Der er godt gang i vandsporten og vi ser også flere på SUP boards fortæller havnefoged Johannes Frøstrup.

Det er muligt at fiske fra de to molehoveder, og fra den sydlige moleside kan man bade fra en badebro, der er bygget som handicapbro, og som også er flittigt brugt af byens vinterbadere.

I sommeren kan man hver torsdag aften kl. 19, opleve havnens eget husorkester Trækfuglene, som i havnehuset underholder med hyggelig sømandsmusik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...