Et besøg i den gamle rundbuede badmintonhal på Skovalleen på en tirsdag formiddag bekræfter, at der stadig er kraft og saft tilbage i veteranerne på 60+.

Der er fyldt på de fire baner, hvor et overtal af mænd spiller double, og i betragtning af dåbsattestens lave 1900-tal, i et ret hurtigt tempo.

På bænkene ved banernes baglinjer sidder en halv snes spillere klar til at tage over i takt med, at hver kamp slutter med 21 point efter ét sæt.

Tovholder hos Ældre Sagens badmintonafdeling, Jens Ole Sørensen oplyser, at grænsen for, hvor mange der rent praktisk er plads til på holdene er 30 personer pr. formiddag.

- Vi træner hver tirsdag og torsdag i tre timer, med en indlagt kaffepause, og med 30 spillere er der mulighed for udskiftning, så man kan få luft og en snak mellem kampene.

Venteliste

- Vi har de seneste år oplevet, at stadig flere ønsker at spille med, så vi har måttet oprette en venteliste.

- Når man er heldig at komme på ét af holdene, afgives pladsen kun i tilfælde af fraflytning,

længerevarende skade eller sygdom, hvorfor der sjældent gøres indhug i ventelisten.

- Heldigvis kan vi i kortere perioder tilbyde pladser fra ventelisten, når nogle af spillerne rejser på ferie eller af anden grund melder fra én eller flere uger, lover Jens Ole.

At badmintonholdene er attraktive, fremgår af en telefonsamtale Jens Ole havde med en hustru til en interesseret badmintonspiller, som ønskede at få hendes mand skrevet op, vel vidende, at der kunne gå en rum tid inden der blev plads.

- Da det skulle være en glædelig overraskelse, måtte jeg love ikke at kontakte manden, før der var plads.

Derfor badminton

Hvad er så det, der gør det så interessant at svinge en ketcher efter en bold med gåsefjer?

De fysiske rammer i den gamle hal er med sin lidenhed med til at give en intim stemning og indgyde tryghed på banerne, hvor flere har spillet badminton i mange år.

Tre timers træning i hallen er med til at holde kroppen sundere og stærkere, ligesom lunge- og hjertefunktionen holdes i form, hvilket gør det lettere at komme igennem ugens øvrige gøremål.

For at få udbytte af badmintonspillet er det vigtigt at finde jævnbyrdige modstandere og med 30 spillere i hallen er der altid nogle at spille lige op imod, uanset niveau.

Sidst men ikke mindst har det sociale fællesskab stor betydning for trivslen på holdene. Midt på formiddagen holdes der pause, hvor de selvsmurte rundstykker nydes over en kop kaffe eller to, samtidig med, at livets små som store spørgsmål bliver vendt og hvor næste ferie skal tilbringes.

- Vi har været så heldige at Super Brugsen sponserer rundstykker og smør til hver træning, hvilket gør, at vi får ALLE med ind i cafeen til hygge.

Vores obligatoriske julefrokost og sæsonafslutningsfest har altid stor tilslutning, oplyser Jens Ole Sørensen, der på tredje år er valgt som tovholder for begge Ældre Sagens badmintonhold.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...