Birgitte Lassen siger et svært farvel til sit livsværk

SÆBY: I starten af 80’erne tog den dengang 18-årige, eventyrlystne og rebelske, Birgitte Lassen ud på de store have for at udleve drømmen om at blive kok til søs.

Efter 2 år i jobbet tjekkede den 36-årige Zvoni Polic fra Kroatien ind som maskinmester på samme skib, og der gik ikke længe, inden de to fik et rigtig godt øje til hinanden.

Faktisk så godt et øje, at de sammen sejlede verdenshavene rundt i yderligere 10 år.

I 1996 ville Birgitte gerne have fast grund under fødderne igen, men ønskede stadig at arbejde som kok og gerne i egen restaurant.

Parret købte derfor samme forår Cafe Smeden på havnen i Sæby.

Valget faldt på lige netop Sæby, fordi Birgitte havde gode barndomsminder fra sommerturene, der ofte gik til havnen i Sæby.

Og så var der lige det vigtige forhold, at Cafe Smeden på det tidspunkt var sat til salg.

De første to år drev Birgitte selv cafeen, mens Zvoni forsatte som maskinmester på søen.

I 1998 valgte Zvoni også den faste grund under fødderne, som blev til frierfødder, idet parret giftede sig i 1998.

Og lige siden da, har de arbejdet side om side året rundt år efter år med Birgitte bag disken og Zvoni i køkkenet, og i fællesskab langet mange tallerkener mad over disken på Cafe Smeden i hele 24 sæsoner.

Birgitte og Zvoni har efter denne sommersæson besluttet, at det nu er tid til at stoppe i restaurationsbranchen på grund af både alder og helbred.

De har begge nydt de mange år med restaurationslivet og kontakten med de mange kunder, hvilket også gør, at det bliver ekstra svært, at lægge det liv og den kontakt på hylden.

Især de mange turister, er kommet tilbage år efter år, som har givet personlige relationer og venskaber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...