400 burmesere fejrede Chin-burmesernes nationaldag med et brag af et stævne

SÆBY: Omkring 400 burmesere fra hele Danmark, Norge, Sverige og USA var samlet i Nordjyllandshallen i Sæby, hvor der i 10 timer blev kæmpet på brydemåtten.

Formanden for den arrangerende klub F.C Vakok, Benjamin Ciung fortæller, at det er første gang den fire år gamle klub prøver kræfter med at arrangere stævne i den cirka 4000 år gamle idrætsgren.

- Ideen var, at vi skulle holde brydestævnet på vores nationaldag, som i det tidligere Burma – nu Myanmar, er 20. februar, men da dagen i år ikke faldt på en weekend, hvilket var afgørende, når deltagerne skulle rejse langt og forskellige praktiske forhold gjorde, at vi måtte udsætte arrangementet til lørdag 5. oktober.

- Glædeligvis har vi fået en flot opbakning til stævnet, hvor der bliver dystet i stilarten ”Traditionel brydning”, oplyser stævneleder Tluang Zahnin.

Hvis man forbinder traditionel form for brydning med den som man ser ved f.eks. OL, hvor deltagerne stiller op i de ikoniske røde og blå brydetrikoter, er der dog ikke meget traditionelt ved at se deltagerne, der er iført et mere afslappet outfit i form af T-shirts og shorts i dagen kampsportsarena.

Måttens størrelse med cirklen i midten er som vi kender og deltagerne er opdelt efter alder og vægt og der kæmpes efter cupsystem.

Hvis hver kamp går tiden ud, varer den 5 minutter.

Taberen af en kamp er ude, vinderen bliver på madrassen og kæmper mod den næste udfordrer.

Der er afsat 1 time til hver runde og vinderen er den, der vinder sidste kamp.

En turneringsform der kræver man er hurtig, smidig og besidder stor styrke, hvilket udover de rent tekniske og taktiske evner kræver en utrolig god kondition.

Den hurtig kampafvikling og spændingen ved at se hvor mange kampe der kan vindes i træk, er til glæde for det medlevende publikum der gerne vil se action og spænding.

Selv om F.C. Vakok har base i Frederikshavn og træner i skiftende haller i byen, har vi ikke kunnet holde stævnet her, da vi skal være ude af hallerne klokken 22.

- Heldigvis er reglerne for Nordjyllandshallen ikke så restriktive, hvor vi kan blive til efter midnat.

- Vi har behov for at benytte hallen sent, da vi livestreamer mange af kampene til USA, og grundet tidsforskellen valgt at tilgodese vores amerikanske venner ved at rykke tiden, så stævnet slutter klokken 23.00, herefter går vi i gang med oprydningen, fortæller Tluang Zahnin.

F.C Vakok er mest kendt for deres fodboldhold, der pt. ligger nummer ét i serie 4.

Herudover tilbyder klubben bordtennis, badminton, volleyball og brydning.

Benjamin Ciung forventer, at klubben til næste år også vil arrangere et lignende stævne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...