BRATTEN: Når man skal til Bratten Strand og kommer fra syd, så skal man bare lige over jernbaneoverskæringen lige efter Nielstrup, så ligger Brattenvejen til Bratten Strand lige der på højre hånd.

Det er en strand, som er både handicap- og børnevenlig med parkeringsplads helt ned til rampen. En rampe som går gennem klitterne og helt ud i vandet.

Ved klitterne møder vi familien Lislebø fra Tønsberg i Norge, bestående af i alt 13 personer fordelt over tre generationer.

- Vi har de sidste fem år været på ferie i Danmark. Bratten Strand har til nu været det klart bedste sted, hvor vi har holdt ferie. Så vi glæder os til at tage på ferie i Danmark igen til næste år, siger familien af.

Morten og Emil Hansteen fra Lystrup ved Aarhus har begge haft en dejlig dag ved Bratten Strand.

- Det er en stille, rolig og især børnevenlig strand. Det er rart, når man har et lille barn med, fortæller Morten Hansteen, inden turen går hjem i sommerhuset, hvor frokosten venter.

Bratten Strand har det hele.

Strand mod både Skagen i nord og Strandby i syd.

Stranden er bred og har det fineste hvide strandsand.

Der er masser af klitter, man kan søge ly i, hvis dan danske sommer skulle kræve det.

Ved stien ned til stranden findes en infotavle og et hvidt flag med blå bølger på og teksten - Badepunkt, som markerer, at du ud over rent badevand og sikkerhed, kan finde særlige friluftsmuligheder, kultur- eller naturoplevelser ved vandet. Badepunkt er en nordisk mærkning af strande og badesteder.

Når man kommer tilbage fra strandturen er der mulighed for, ved en brusestation lige ved rampens start, at få skyllet sand og hav af sig inden turen igen går hjem.

Ved Bratten Strand ligger et stort sommerhusområde, med dertilhørende strandkøbmand og grillbar.

Så er man til nem aftensmad, mangler et par småting eller en is til hjemturen, så kan Bratten Strand byde på det hele.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...