Sæby Borgerforening havde inviteret på virksomhedsbesøg, hvor der var fokus på træpillefyr til opvarmning af bygninger.

NBE Production a/s åbnet dørene til fabrikken og 50 af Borgerforeningens medlemmer havde taget imod tilbuddet om at se og høre om fremstilling af moderne træpillefyr af høj kvalitet.

I sin introduktion af NBE Produktion nævnte borgerforeningens næstformand, Anne-Grethe Overby, at virksomheden i 2014 løb med såvel publikumsprisen som hovedprisen, da Region Nordjylland kårede Nordjyllands mest innovative virksomhed i konkurrencen "Tag Fat på innovation - fordi det betaler sig", hvilket direktør Jesper Krøger Lemme ikke uden stolthed kunne bekræfte.

Han lod dog hurtigt forstå, at hæderen skyldes grundlæggerne af NBE, Jannik Hansen og Kim Gregersen, som hver dag siden de startede i en garage for 19 år siden, konstant arbejder på at forbedre og udvikle produkterne via innovativ tænkning og anvendelse af den seneste teknologi.

En medvirkende årsag til succes skyldes muligheden for, at fyret kan fjernstyres fra telefonen eller tablet.

Jesper Krøger Lemme har haft fornøjelsen at være med i virksomheden i de seneste seks år - et år før de den 6. januar flyttede fra Østervrå til Sæby, til den tidligere Brynje fabrik. Virksomheden har gennemgået en stor udvikling fra, hvor stifterne i begyndelsen købte halvfabrikata i udlandet og samlede fyrene i Østervrå. Fra 2013 forestod de al produktion af ATB-fyr, hvor kedlerne fremstilles på deres fabrik Rustek a/s i Skive. For at sikre en høj kvalitet og det bedste luftmiljø ved forbrændingen, bliver brændere og styresystemet afprøvet og udviklet i tæt samarbejde med Teknologisk Institut, inden det sættes i produktion i Sæby.

Direktøren oplyser, at der i Skive er beskæftiget 15 medarbejdere og dobbelt så mange i Sæby. Tilsammen sørger de for, at der hver dag kan forlade 30-50 træpillefyr fra fabrikken på Kjeldgaardsvej 2, heraf eksporteres 30 program.

Sæby Borgerforening formand Carl Erik Pedersen er glad for, at der, takket være lokale virksomheders velvilje, kan afholdes to årlige virksomhedsbesøg, hver gang med stor tilslutning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...