Får får får? Nej, får får lam - og dem kan man få i Grønnegade

SÆBY: Det drøvtyggende husdyr er omdrejningspunktet for Sæbys nye gårdbutik i Grønnegade.

Da Kenneth Kolind gik på efterskole, fik han i to år lov til at passe skolens fårehold, hvilket har præget ham siden og blevet hans skæbne.

Landmanden og kokken har nu sammen med sin hustru, Karina Kolind valgt at flytte deres gårdbutik, Bøgelunds Gårdbutik fra Østervrå til Grønnegade 5 i Sæby.

I lokalerne, der indtil for nylig blev anvendt af Galleri Valdemar, er der nu indrettet en alsidig gårdbutik, hvor der handles med udskåret lammekød, specialfremstillet pålæg og pølser samt hjemmelavet økologisk indfarvet garn.

Herudover er der mulighed for at indtage en kop friskbrygget espresso.

Ægteparret bor privat på en gård nær Østervrå, hvor de har 35 moderfår gående i foldene.

Planen er, at flokken skal udvides med en snes får i løbet af året, hvorved efterspørgslen i butikken kan efterkommes fra egen avl. Kenneth forklarer at de har oplevet stor interesse for lammekød fra specielt norske kunder, som de nu kommer tættere på med åbning af butikken i Sæby.

Karina Kolind, der oprindeligt er uddannet køkkenassistent, oplyser, at de vil få hjælp til at få behandlet ulden, så den kan spindes til strikkegarn for efterfølgende at blive farvet i naturens egne produkter. Dog er det nuværende garn, de har på hylderne, ikke af egen produktion.

På sigt vil de afprøve om der kan være nye muligheder i tilvirkning og salg af fåreskind.

- Og måske skulle vi også forsøge os med fåremælk i caffe latte, smiler Kenneth.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...