Mød Anna Bjerre, psykolog og direktør for GirlTalk i Manegen

SÆBY: Alle voksne kender til teenageårerne, man var lidt forvirret og på usikker grund. Både kroppen og tankerne ændrede og udviklede sig, og det kunne til tider føles som en rutsjebane, hvilket i sig selv ikke noget nyt. Det er til gengæld noget nyt, at der i dag er mange unge der slås med psykiske ting som stress, depression og angst, og at mange føler, at de ikke er gode nok.

Forår, konfirmationer og pigesnakke

Overgangen til teenagelivet kan ofte ses i form af forår og konfirmationer. Men nogle gange sker overgangen lidt før og andre gange lidt efter. De første tegn viser sig måske, når konfirmationskjolen skal udvælges: ser jeg godt nok ud? Hvor mange likes får min kjole på Instagram?

Tirsdag den 12. marts giver Anna Bjerre, psykolog og direktør for GirlTalk, dig et indblik i de udfordringer, man kan møde som ung i dag. Udfordringer der måske ikke var af samme karakter da vi selv var unge. – Med et enkelt klik har de adgang til hele verden og kan også blive dømt af hele verden. Før sociale medier spejlede vi os i klassekammeraterne. Nu følger hele verden også med. For rigtig mange bliver den ydre anerkendelse en vigtig måde at måle på, om de er en succes, fordi det kan måles i likes, kommentarer og interaktioner på ens opslag, forklarer Anna Bjerre.

Anna Bjerre har skrevet flere bøger, heriblandt bogen ”Ser du godt ud?”, som er en bog til teenageren, der gerne vil arbejde med sit selvværd.

En anden bog som Anna Bjerre netop er aktuel med, og som foredraget denne aften tager udgangspunkt i, er ”Det du ikke ved om din teenagedatter”. Bogen skal ses som en håndsrækning til forældre i en tid, hvor de sociale medier sætter en dagsorden, som vi voksne slet ikke har nået at vænne os til.

– Vi kan se nu, at mange af de unge, der kommer til os for at få hjælp, er optaget af ting som: ”Hvordan performer jeg? Præsterer jeg? Hvordan laver jeg et godt instagrambillede? Hvordan kan jeg verbalt klare mig godt? Hvordan bliver jeg smuk, populær, får 12-taller, medaljer og den rigtige kæreste og udseende?

- De skal have styr på overfladen, men samtidig krakelerer de indvendigt, siger Anna Bjerre, psykolog og direktør for GirlTalk. Foredraget finder sted i Manegen, Sæby, og er arrangeret af Bibliotek & Borgerservice. Du finder billet på bibl.frederikshavn.dk eller på biblioteket.

GirlTalk er en frivillig organisation, der hjælper unge piger med deres udfordringer. Mange unge føler at de ikke kan tale om problemerne derhjemme, og via chat- og SMS-rådgivning giver de piger og unge kvinder i alderen 12-20 år et talerør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...