Det kan blive i snit 5000 kr. billigere for sommerhusejere med el-varme i sommerhuset

SÆBY: Brrr, det kan være en dyr fornøjelse at bo i sommerhus i de kolde måneder, når el-radiatorerne banker derudaf.

Nu skal det være billigere.

Regeringen lægger op til at ligestille elopvarmede sommerhuse med ditto helårsboliger, og det vil lune godt i sommerhusejernes lommer.

Et forslag til finansloven vil betyde, at afgiften på el i 2019 sænkes fra ca. 87 øre pr. kWh til ca. 26 øre pr. kWh for det forbrug, der overstiger 4000 kWh om året. Det kan spare ejerne af et gennemsnitligt sommerhus for ca. 5000 kr. årligt, hvis regeringen kommer igennem med forslaget.

Det vil gøre det billigere at leje sommerhuse - ikke mindst de større pool- og spahuse - og styrke turismen og skabe mere aktivitet i sommerhusområderne - både når det er varmt om sommeren og blæsende om vinteren.

- Mange fritidshuse er varmet op med el, og oftest er der ikke andre opvarmningsmuligheder i sommerhusområderne, siger boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen, der glæder sig over, at en lavere el-regning vil gøre det billigere at være sommerhusejer - især i den kolde tid.

Ca. 45.000 sommerhusejere har udsigt til at få en lavere elregning. Sænkelsen skal også gøre det mere attraktivt at bruge elvarme, som for en dels vedkommende kommer fra vindenergi, fremfor eksempelvis brændeovn.

Finanslovsforhandlingerne begynder i oktober, og finansloven bliver vedtaget af Folketinget inden jul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...