Nu er der snart gået over en uge i Corona-land, og vi er så småt ved at vænne os lidt til den uvante situation. Familier får testet Skype, net-forbindelser, familieforhold, hjemmearbejdspladser, brætspil, Netflix-serier og kreative gener, vi ikke vidste eksisterede.

- Som de fleste andre steder er de fysiske biblioteker og borgerservice-afdelinger selvfølgelig lukkede, men der er stadig en masse bibliotekstilbud, man kan benytte sig af online”, udtaler Anette Ravnholt, chef for Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune.

Biblioteket i Frederikshavn Kommune har samlet en buket af muligheder, som du blandt andet kan benytte via dit login til biblioteket, når du er bosat i kommunen. Så har du lidt ekstra tid at gøre godt med, er der masser af muligheder.

• eReolen - bøger og lydbøger online

• Filmstriben - se film og serier med dit bibliotekslogin

• Pressreader - hold dig opdateret på verdenssituationen med alverdens aviser

• RB-digital - masser af digitale magasiner

• Infomedia - mediearkiv med artikler fra aviser og tidsskrifter

Er du endnu ikke oprettet som låner, så kan du nemt gøre det via hjemmesiden eller Bibliotekets App, som du kan hente i App Store eller Google Play. Har du glemt dit login, så brug dit Nem Id.

eReolen - bøger og lydbøger online

Mere hjemmetid kan for mange være anledningen til at tilbringe lidt mere tid i litteraturens verden for hele familien. På eReolen.dk er der altid åbent, og her kan du let med tablet eller pc logge ind og dykke ned i de mange muligheder.

Til børn og unge er der en masse på eReolen GO.

Er du mere til bøger og lydbøger på engelsk, er eReolen Global et super tilbud med fx 8.600 engelske e-bøger og netlydbøger til både børn og voksne.

Er eReolen ikke lige det, du søger, er der bibliotekernes guide til digitale litterære oplevelser - www.læsdigitalt.dk.

Filmstriben - se film og serier med dit bibliotekslogin

Med Filmstriben kan du streame film og serier hjemmefra. Filmstriben indeholder en bred vifte af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne.

Pressreader - hold dig opdateret på verdenssituationen med alverdens aviser

I Pressreader kan du læse aviser fra hele verden, nærmest før aviserne er blevet trykt. Få adgang til mere end 7.000 aviser og magasiner fra 100 lande og på 60 forskellige sprog. Vi kan fx anbefale Børsen, hvis du er interesseret i dansk erhvervsliv.

RB-digital - masser af digitale magasiner

Via bibliotekets RB-digital-pakke kan du hente 400 forskellige e-magasiner, du kan læse på din computer, mobil eller tablet. Du kan hente så mange magasiner, du har lyst til.

Infomedia - mediearkiv med artikler fra aviser og tidsskrifter

Infomedia er en dansk artikeldatabase, hvor du kan søge efter artikler. Normalt kan den kun bruges på selve biblioteket, men på grund af lukningen af bibliotekerne i forbindelse med corona kan du nu benytte Infomedia hjemmefra.

Læs mere om alle de nævnte tilbud herover på www.bibl.frederikshavn.dk.

Har du spørgsmål, så kontakt biblioteksvagten

Biblioteksvagten er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste – din hotline og genvej til viden. Læs mere på www.biblioteksvagten.dk.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret med andre gode tilbud og eventuelle aflysninger af arrangementer på www.bibl.frederikhavn.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...