2b, Idrætseliten på Dronninglund Gymnasium, har taget udfordringen op: Det traditionsrige Dronninglund-løb søndag den 27. september lader sig ikke slå ud af COVID-19.

Det bliver et anderledes løb i år, men ikke mindre spændende – og de mange deltagere, der allerede har meldt sig, kan se frem til en god oplevelse.

Men det har været noget af en udfordring med alle de restriktioner, der er fra sundhedsmyndighederne, når vi skal arrangere et løb med så mange deltagere, fortæller Signe Frost, 2b.

Ikke mindst logistikken, har været et stort arbejde. Alle løb på hver distance skal være færdigafviklet, før vi sender et nyt hold løbere afsted, forklarer Tobias Birkmose, 2b.

Der sendes løbere afsted seks starter med maksimalt 60 personer pr. start, hvor to distancer (3 km og 5 km) vil sendes afsted i to adskilte grupper. Der vil også være mulighed for at deltage på 10,5 km og 21,5 km. Ventetiden betyder også, at maraton-distancen ikke afvikles i år.

Netop for at kunne overholde reglerne er det også i år nødvendigt at tilmelde sig dagen før, det vil sige den 26. september.

Desværre, men igen nødvendigt, må vi også aflyse den fælles opvarmning samt muligheden for at klæde om og bade efter løbet. Men ser vi bort fra al det vi ikke kan, så er det vigtigste jo løbet, den gode oplevelse at løbe sammen (hver for sig) med familien og vennerne og få lidt motion, fortsætter Signe Frost.

Og 2b har taget højde for det hele. Ved starten er der afmærkede felter, så der er en meters afstand, opdelte områder på sportsarealerne ved Dronninglund Gymnasium og ved Søndervangsvej er ruterne lagt således at ingen løber imod hinanden ligesom start og mål i år er placeret forskellige steder.

Så alle kan trygt deltage. Og der er endnu pladser, så det er bare med at melde sig til, fortsætter Tobias. Og tilføjer: Der er masser af præmier – vi har fået mange sponsorer.

De to elever, Signe og Tobias går på den såkaldte idrætslinje med idræt på B-niveau fordi de begge gerne vil gøre deres fortrukne sport til en levevej. Hvis det kan lade sig gøre.

- Jeg har været konkurrencegymnast i mange år på Springteam Sæby i mange år og drømmer om at blive træner på et tidspunkt og så ved siden af arbejde med krop og sundhed på en eller anden måde, fortæller Signe.

- Min drøm er at blive fodboldtræner eller arbejde inden for fodboldverden. Jeg elsker at spille fodbold, men jeg har ikke lige talentet til at blive professionel, slutter Tobias.

Hele klassen står bag løbet, men for at fordele arbejdspresset er de mange opgaver delt ud, så nogen elever tager sig af ruterne, andre af depoterne under løbet, andre igen tidtagning og tilmelding eller reklamer og sponsorer. Så ud over at være en sportslig udfordring er Dronninglund-løbet også en læreproces i organisering.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...