SÆBY: Hele 26 hold med i alt 297 gymnaster deltog således i VM 20. januar i Sæby Fritidscenter, hvor der blev dystet i rytme på gulv og spring.

Mindst dobbelt så mange tilskuere hyggede sig hele dagen sammen med gymnasterne. Flere havde regnet med at forlade hallen efter et par timer, men blev, da de blev meget begejstret over at se de dygtige unge gymnaster og de mange frivillige ledere, som forstod at hjælpe og motivere børnene til at yde deres bedste samt til at føle sig som en del af det gode fællesskab som gymnastikken indbyder til.

Spring Team Sæby har gennem årene fostret mange rigtigt gode Teamgym gymnaster, der her gjort det godt på landshold og ved danmarksmesterskaberne.

Topresultaterne bliver grundlagt allerede i børneårene, hvor trænere tager sig af børn fra seks-årsalderen.

Som opfølgning på børnesatsningen har klubben i flere år arrangeret begynder-konkurrencen Vendsyssel Mesterskab for Teamgym hold (VM) for de 6 til 13-årige, der ved mesterskabet får en anderledes udfordring end blot en opvisning og ikke mindst en følelse af, hvad det vil sige at være til konkurrence.

De 297 gymnaster kom fra Vejgaard, Aabybro, Frederikshavn og Sæby.

Vinderhold med guldmedaljer om halsen: U6: Spring Team Sæby, U8: Spring Team Sæby, U10: 1. div. FG 90, U10: 2. div. FG 90, U13: 1. div. Vejgaard GF, U13: 2. div. FG 90 Maxi: Aabybro GF, Micro Elite: Spring Team Sæby, Ny Cup.

I bestræbelserne på at gøre en ekstra indsats for de mindste årgange, arrangerer Spring Team Sæby i samarbejde med Sparekassen Vendsyssel en helt ny ”Spirecup”, som bliver en kombineret trænings- og konkurrencedag søndag 24. februar. Formand Birgithe Jacobsen oplyser, at der allerede er tilmeldt 44 hold med gymnaster fra Jylland og Fyn.

Klubbens mange ledere og gymnaster får ligeledes en stor opgave, når de i weekenden den 23. og 24. marts i Arena Nord har påtaget sig at arrangere 1. runde af DM for mini, mini elite og mini stjerne, med deltagelse af ca. 100 hold.

Teamgym eller Spring-rytme gymnastik er en gren af gymnastikken, hvor man blander det yndefulde rytmiske med de kraftfulde spring. Det er en holdsport, og et hold består at 6-12 gymnaster. Alle gymnaster skal deltage i rytmeserien, men kun 6 gymnaster skal springe i hver omgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...