Ældrerådet foreslår, at man indfører tilbud om ”skærmbesøg” ved forebyggende hjemmebesøg. Det siger Hanne Andersen formand for Ældrerådet efter et møde i Ældrerådet mandag.

I dag bliver alle borgere tilbudt et forebyggede hjemmebesøg, når de fylder 75 år. Med en ny lovændring, der træder i kraft pr. 1. juli 2019, skal enlige ældre på 70 år også have tilbudt et besøg, med henblik på at opspore ensomhed og isolation. Ændringen medfører, at alle borgere der bor alene på adressen tilbydes et forebyggende hjemmebesøg i det år, de fylder 70 år.

Samtidig er det muligt for borgere i ”særlige risikogrupper” helt ned til 65 år at efterspørge et forebyggende hjemmebesøg.

Ældrerådet foreslår derfor, at man indfører tilbud om brug af skærmbesøg via PC til borgerne til og med de 70 år – en gruppe af ældre der ofte fortsat er tilknyttet arbejdsmarkedet, og som i deres hverdag er PC-brugere.

- Tilbuddet skal være baseret på frivillighed, og skal være et supplement til besøgsordningen, så man får udnyttet ressourcerne bedst muligt til gavn for de ældre, der har mest brug for besøgene” – udtaler Ældrerådets formand Hanne Andersen, der håber at man vil tage positivt imod forslaget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...