SÆBY: Så har Dansk Retursystem sat klimaet på skoleskemaet.

Det er en klimakonkurrence der handler olm at finde "Årets Panthelte" mellem børn fra 0.-4.-klasser landet over.

Børnene skal lære om klima og genanvendelse og konkurrere om at samle flest tomme dåser og flasker. Dansk Retursystem, der står bag konkurrencen, oplever stigende interesse for klimaet blandt børn og unge og har de seneste år skruet op for deres aktiviteter rettet mod målgruppen.

Og sidste års vinderklasse var 2. a fra Nors i Nordjylland.

Kampagnen løber frem til 21. november, og klasserne konkurrerer samtidig om at vinde titlen som "Årets Panthelte". Førstepræmien består desuden af 2.000 kroner til klassekassen, der bliver overrakt af Joakim Ingversen.

Konkurrencen er en af de mange aktiviteter - målrettet børn og unge, som er udviklet de seneste år. Andre aktiviteter inkluderer et mobilt learning lab, partnerskab i udstillingen Climate Planet samt gratis undervisningsmateriale til indskoling og mellemtrin.

- Vi oplever i den grad, at børn og unge interesserer sig for klimaet. De vil gerne lære om råstoffer, global opvarmning og genanvendelse. Og de vil gerne gøre en forskel, fortæller Hanne Luke, kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...