15. september slås dørene op til det store landbrug

HØRBYLUND: Landbrug over hele landet inviterer indenfor søndag 15. september, kl. 10-16.

Det gælder også Hørbylund Hovedgård, Hørbylundvej 95, hvor man kan kommer helt tæt på dyrene, se de store landbrugsmaskiner og få et unikt indblik i livet og produktionen af grise på et moderne landbrug.

Dialog er vejen frem, og et åbent hus er en rigtig god mulighed for at vise og forklarer, hvordan virkeligheden ser ud.

Det er første gang ejerne af Hørbylund Hovedgård - Kirsten og Niels Jørgen Lunden - åbner deres landbrug for offentligheden, så det var en beslutning, der blev diskuteret indgående med gårdens otte medarbejdere.

Alle er dog enige om, at de gerne stiller op for at svare på spørgsmål, måske aflive nogle fordomme og i det hele taget slå et slag for dansk landbrug med alle de krav og forventninger – men også fornøjelser, der ligger her.

Det er et ansvarsfuldt job at være landmand, men også et job med mulighed for at sætte sit eget præg og se resultatet af beslutningerne.

Moderne teknologi er en helt naturlig del af dagligdagen, og arbejdstiden er ikke meget anderledes end andre jobs. Så går du med planer om et job i branchen, er der også en god mulighed for at få indblik og svar på det.

- Vi glæder os til at se rigtig mange, og vi vil forsøge at svare på alle spørgsmål, også gerne de mere kritiske, så vi kan få en chance for at forklarer, lyder opfordringen.

Planlægningen er gået ind i sin sidste face, og man kan roligt sige, at alle sejl er sat.

Udover en guidet tur i stalden, vil der også være mulighed for at se gårdens landbrugsmaskiner, og høre noget om den del af driften. Et væld af plancher kommer til at supplerer fagfolkene, og giver måske svar på mange af dagens spørgsmål.

- Vi får hjælp af kolleger, dyrlæger, konsulenter og naturligvis vores medarbejdere, fortæller Niels Jørgen Lunden, for det er en stor opgave at holde åbent hus.

Østervrå Lokalhistorisk Forening vil også være til stede, for at fortælle om gårdens unikke historie, som kan dateres helt tilbage til 1319.

Sammen med repræsentanter fra 4H vil de holde til i en tidligere staldbygning, hvor ejerne er lægger planer for et herberg i tilknytning til Hærvejen.

I gårdens haveanlæg laver KFUM-spejderne fra Thorshøj aktiviteter, og gæsterne kan gå sig en tur på gårdens gamle voldanlæg.

Børnene kan drøne rundt på små pedaltraktorer eller grave ”guld” i en stor korncontainer.

Gæsterne får også mulighed for at købe en portion helstegt pattegris naturligvis af egen avl.

Frivillige fra Try Thorshøj Boldklub hjælper med at lange maden over disken, der også omfatter kaffe, kage, øl, vand og pølser.

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...