Klar til finalen på Tech College i Aalborg

SÆBY: Sæbygaardskolens 8.b udmærkede sig så godt ved arrangementet ”Fisk & Æd”, der går ud på at lære om fiskeribranchen, at de nu går videre til finalen den 13. november på Tech College i Aalborg.

Sammen med en række andre klasser fra forskellige skoler i Frederikshavn Kommune har de 24 elever fra 8.b den 17. september været i Hirtshals, hvor de fra tidlig morgen har overværet fiskeauktionen, hvor de så fiskene komme ind med kutterne og hvordan de blev solgt på auktionen. De har også besøgt et vodbinderi, hvor de har fået demonstreret forskellige typer net til at fange fisken med. Dagen sluttede på Nordsøen Oceanarium. Her blev de undervist i, hvordan livet leves under vandoverfladen.

To dage senere stod den på fisk hjemme på Sæbygaard skoleafsnits køkken. Nyfangede laks og fladfisk blev tilberedt på forskellige måder under kyndig vejledning af gæstekokken Thomas Riis.

Frederikshavn Kommunes erhvervsplaymaker, Tommy Lund Christensen havde opsummeret dagene med at udforme en række spørgsmål relateret til emner der skulle svares på.

Ud fra bedømmelsen af arbejdet i køkkenet og besvarelserne blev 8.b den bedste klasse i kommunen og går dermed videre til finalen.

Til finalen på Tech College er der kun fem af eleverne der får mulighed for at deltage.

Det er klassens biologilærer, Anne Bak Rasmussen, der har tilmeldt klassen til undervisningsforløbet og har fulgt klassen begge dage og som i samråd med kokken har truffet det vanskelige valg af udvælge, hvilke fem der skulle med i det videre forløb.

Ud fra en samlet vurdering bliver det Victoria Duevang Jensen, Elise Nielsen, Laura Dahlerup Rulle, Benjamin Beckmann Dencker og Anders Volkmann Nielsen der blev udtaget til at skulle repræsentere 8.b, Sæbygaardskolen og Frederikshavn Kommune.

De skal den 13. november sammen med fem elever fra de øvrige vinderklasser fra Hjørring og Aalborg Kommuner mødes på Tech College i Aalborg, hvor de skal dyste i at tilberede de bedste fiskeretter.

Konkurrencen består i, at der under temaet ”fisk” skal tilberedes en tre retters menu. De fem elever får hjælp og vejledning af Tonny Kristensen fra restaurant Essens i Frederikshavn.

De tre retter serveres for de tre kommuners borgmestre og rådmand/udvalgsformænd, der bedømmer eleverne ud fra en blindsmagning.

Vinderen kan se frem til at tage en præmie på 5000 kroner med hjem til klassen.

Motivationen og formålet med ”Fisk & Æd er at sætte fokus på sammenhæng mellem teori og praksis.

I dette tilfælde ved brug af opskrift, veje og måle råvarer. Eleverne skal kunne tænke kreativt og bruge deres hænder. Herudover at vække interesse for, at eleverne kan deltage mere i madlavningen derhjemme samt gøre mere opmærksom på kokkefaget, gourmetslagter, fiskeriet og det blå Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...