- Nu kan vi komme videre med det spændende arbejde, siger Margaretha Cedergren

SÆBY: Arbejdsgruppen for renovering og istandsættelse har fået vind i sejlene - efter økonomiudvalgsmødet forleden.

Og formand for arbejdsgruppen, Margareta Cedergren, jubler.

- Vi har rigtig gode nyheder omkring tilskud i forhold til at skaffe midler til at købe grunden i skoven, som Skovlyst ligger på. Ud over det, der er oplyst i forbindelse med ansøgning til økonomiudvalget, har vi fået tilsagn om 50.000 kr. til købet fra Sparekassen Sæbys Fond - som de første. Folkeoplysningsudvalget har bevilget 100.000 kr. fra Anlægspuljen. og Roblon Fonden har bevilget 125.000 kr., fortæller Margareta Cedergren

Sammen med kommunens lån på 200.000 kr., samt resterende indsamlede midler på 80.000 kr. og indskudte midler fra Skovlyst ApS og Sæby Scenen vil et grundkøb på 600.000 kr. altså nu være muligt.

De forskellige bidragydere har tilføjet forskellige betingelser - men alt i retning af et køb med plan om at grund og hus skal overgå til en fond. Og det er det forestående arbejde at få dette på plads.

- Det er første etape at huset ligger på en ejet - og ikke lejet - grund, og at kommunen bidrager med penge til projektet, fortsætter Margareta Cedergren.

Renoveringsplanen er nu delt op i etaper, der er planlagt, så en renovering kan foregå over en årrække - i takt med at der skaffes penge.

- Der ligger også et stort arbejde forude med optimering af materiale til og med selve fundraisingen, men det er meget vigtigt, at vi nu er nået hertil, og at vi har mulighed for at skaffe os et bedre udgangspunkt. Og vi er dybt taknemmelig for dén interesse, der er for projektet og de bidrag, der nu er kommet ind.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...