Når man evner at få fællesskaber til at gro, er det naturligt, man tager ansvaret for at sikre at det sker

SÆBY: Selv om dåbsattesten er fra den 28. februar 1959, er Inge Nørbjerg Rasmussen stadig primus motor for en række aktiviteter i musikkorpsene i Sæby og skolen i Voersaa. Efter 33 år i formandsstolen slap hun for et par år siden styringen i Syvsten I.F.

Når de der kender Inger skal fremhæves hendes karaktertræk er det evnen til at få fælleskaber til at gro, foreningsaktiv, frivillighed og folkelig & fornøjelig, der popper op.

Siden barnsben har Inge, som det mest naturlige taget ansvar for, at fællesskaberne i hendes interessefelt fungerer. Og interesserne spænder vidt fra da hun som 13-årig påtog sig hvervet som badmintontræner for nogle unge spillere i den dengang nye Syvstenhal, en trænerindsats som hun den dag i dag holder fast ved hver mandag og fredag. På ledelsesplan har hun som oftest sagt ja til at bestyrelses- og udvalgsposter. Da hun i en moden alder begyndte at spille saxofon i Musikkorps Sæby, var det ikke den store overraskelse, at Inge blev valgt til formand, en post hun bestred i 6 år.

Efter endt skolegang på Volstrup Skole og Frederikshavn Gymnasium fik hun mulighed for at afprøve hendes gode sprogøre med et år på et amerikansk college og efterfølgende tre år på Aalborg Universitet, hvor hun bl.a. læste engelsk.

Men det var omgangen og den nære kontakt med andre mennesker der trak mest i den udadvendte og energiske unge Inge, hvilket kunne udleves i jobbet som hjemmehjælper.

Det til tider hårde fysiske arbejde kombineret med gamle fodbold og håndboldskader gjorde, at knæet gjorde knuder og ret hurtigt indså hun, at et karriereskifte var nødvendig.

Da hun i fritiden havde haft vikarjobs som lærer hos AMU med flygtninge og indvandrere, var springet ikke stort til at tage en læreruddannelse i Hjørring. En uddannelse hun gennemførte for egen regning samtidig med hun vikarierede på Stensnæsskolen i Voersaa. I 2007 fik Inge fast ansættelse på skolen og her får hun lov at undervise i sine yndlingsfag, bl.a. dansk, som flugter fint med hendes seneste læsevejlederuddannelse.

Inge lægger ikke skjul på, at de små nære bysamfund med sammenhold og forpligtende fællesskaber tiltaler hende meget.

Meget af det der driver mig, er at kunne få lov til at gøre en forskel og specielt for unge, som har det svært.

Mit ellers rolige temperament kan godt blive udfordret, når jeg oplever uretfærdigheder, specielt når det udøves over for de der ikke selv kan sige fra.

Det er vigtigt at kunne se det hele menneske i hver person, pointerer Inge. Med hende frivillige initiativer som at samle hendes tidligere klasser til en årlig tilbagevende sammenkomst, engageret Natteravn og et store sociale hjerte, er det ikke uden grund, at hun går under navnet ”Mor Inge”.

I Syvstenhallens første godt 30 år drev Syvsten I.F. selv hallen inden de solgte den til den daværende Sæby Kommune. Her havde Inge i alle årene en stor rolle i en tid, der var præget af mange aktiviteter som tophåndbold, mange hold til træning, udenlandske fodboldhold på træningslejr, målmandsskole og en række fester til at finansiere hallen drift.

Saxofonen er normalt ikke et instrument for begynder, men Inge synes saxen har nogle fede bløde toner, så det var for hende et helt naturligt førstevalg da hun i en alder på 45 begyndte at spille. Som datter fra et hjem med klaver, var jeg ikke ukendt med noder, så det tog mig faktisk kun et år at lære at spille på så godt at jeg kunne komme med i korpset og spille på min elskede sopransaxofon, siger Inge.

”Mor Inge” fejrer den runde fødselsdag med morgenmad, hvor hendes 3. klasse er inviteret.

Der er helt sikkert mange andre der gerne vil lykønske hende, hvilket der bliver mulighed for til ”åbent hus” lørdag 23. marts, som er på ægtefællen Jan´s 60 års fødselsdag – selvfølgelig i Syvstenhallen!

Hvad fremtiden bringer for Syvstens ildsjæl er ikke skemalagt, men der er ingen tvivl om, at hun ser frem til at blive farmor til sommer og hun ser også muligheder for at få mere tid sammen med Jan, som sagtens kan foregå på golfbanen, afslører Inge Nørbjerg Rasmussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...