TORSLEV Skolens runde dag skulle fejres! De var alle enige om, men på grund af den aktuelle situation blev fantasien taget i brug. Gæster ude fra var udelukket, men alle på skolen gjorde alt, hvad de kunne, for at det alligevel blev en festlig og højtidelig dag.

Der kom dog én enkelt gæst kommunens borgmester Birgit S. Hansen (S), og i dagens anledning havde hun taget sin fine borgmesterkæde på, for at understrege den vigtige anledning.

Nogle af børnene kunne ikke helt finde ud af, hvem det var, der kom på besøg – var det statsministeren, præsidenten eller borgmesteren? Derfor måtte Birgit også svare på, om hun var kommet i limousine, og om hun havde sig egen chauffør. Birgit kunne fortælle, at det vist kun var borgmesteren i København, der kørte i en stor, fin el-bil, og han har også en chauffør i uniform.

– Jeg har selv kørt hertil i min Nissan Qashqai, oplyste borgmesteren.

I sin tale kom Birgit Hansen bl.a. ind på vigtighed af at have en aktiv skole.

– Mange af jer elever har måske forældre og bedsteforældre, der også har gået på skolen, og mine børn har gået her. Vores børn er vigtige, så tak til jer medarbejde for det gode arbejde på skolen.

Borgmesteren havde taget et træ med til skolen, som blev plantet ved siden af det kunstværk, som eleverne havde skabt til dagen.

På forhånd havde eleverne nemlig hver især malet en masse sten, som blev lagt ned i græsset til minde om dagen. Hver klasse var også blev bedt om at skrive/tegne - eller hvad de nu kunne finde på, hvordan det er at gå i skole i 2020. Evt. lidt om, hvordan det har været i corona-tiden. Det hele blev samlet i en kuvert med et billede af klassen på. Kuverterne fra alle klasserne blev samlet i en tidskapsel, som først må blive åbnet om 10 år til skolens 70 års jubilæum.

Skoleleder Susanne Danielsen gav i sin tale et lille kort rids af skolen fra den første dag til nu. Hun understregede vigtighed af at have en skole i lokalsamfundet.

- En skole er en kompleks størrelse, og samarbejde og fællesskab er nødvendigt for at få skabt en skole med høj trivsel og dygtige elever – og det arbejde vi alle på store og små, lød det.

Herefter sang alle en fællessang skrevet af en af skolens tidligere lærer Karen Baier.

Et rigtigt populært indslag var besøg af Hjem-is-bilen, hvor den store udfordring for både børn og voksne blev at vælge mellem fire forskellige slags is.

Alt i alt en rigtig dejlig dag fyldt med masser af frisk luft og mange glade børn og voksne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...