Det har været begivenhedsrige år med flere udvidelser og en branche i konstant udvikling

ØSTERVRÅ: Lige midt i Vendsyssel ligger en butik og et værksted af den type, som der bliver færre og færre af. En velassorteret motor- og cykelforretning, som ved nærmere bekendtskab er et sted, hvor de kan hjælpe med mange dagligdags reparationer og et stort varesortiment.

1. december er det 25 år siden John Buchhave overtog Østervrå Motor- og Cykelcenter efter Oluf Mikkelsen.

Varesortimentet bestod dengang af cykler, knallerter, motorsave samt have- og parkmaskiner.

Dertil kom lager- og værkstedsfaciliteter i nogenlunde samme størrelse.

Knallerterne forsvandt ud af sortimentet, men deres afløser – scooteren i både 30 og 45-modellen kom for alvor på banen i slutningen af 90’erne.

Siden er det gået rigtig stærkt på alle område, og hos ØMC forsøger de at følge med tidens trends.

- Vi har set en enorm udvikling på alle vore produktgrupper. I nogle grupper har nye produkter afløst de gængse bl.a. er MTBer, el-cykler og kabinescootere en rigtig stor artikel, fortæller John Buchhave, der oplever disse varegrupper fortrænge almindelige cykler og racercykler.

Rengøringsmaskiner i alle størrelser, maskiner indenfor have- og parkområdet er i fremgang, og så er især de batteribaserede produkter i fremmarch.

Tilbehør udviser også et stigende antal varenumre indenfor hjelme, lygter, handsker osv., naturligvis i de rigtige modefarver.

Det omfattende vareudbud har krævet flere kvadratmeter.

Tilkøb af to naboejendomme har gjort det muligt, først i 2003 og senere i 2008, at udvide såvel butik som værksted.

Den 25-årige milepæl får dog ikke Buchhave til at læne sig tilbage, en ny tilbygning med både varm- og koldlager er på vej.

- Vi har et stort behov for mere lagerkapacitet, bl.a. til vores ”robothotel”, reservedelslager og reparationer, forklarer John Buchhave.

De første år var John Buchhave alene i butikken, men i årenes løb har der været mellem tre og seks ansatte afhængig af sæsonen. P.t. er de, udover John Buchhave, Birgitte Lehmann, som John deler privatadresse med, Annette Pedersen og lærling Simon Pedersen.

Kundekredsen kommer stort set fra hele Vendsyssel – og tæller private, håndværkere, byggefirmaer og oplandets landbrug er også trofaste kunder. ØMC er kendt for at være leveringsdygtige i slid- og reservedele til have-, park- og rengøringsmaskiner, og det kommer kunderne langvejs fra for at købe.

- Vi gør også en hel del i småreparationer indenfor smedearbejde, det kan f.eks. være alt fra svejsninger af en gammel havestol til fabrikation af en frontskovl til en ATV, fortæller jubilaren.

I den nærmeste fremtid gælder det indretning af de nye lagerfaciliteter, som giver mere plads i butikken. På sigt er det planen at udvide værkstedsfaciliteterne, og i 2020 kan butikken fejre 45 års jubilæum.

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...